De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.

Strikt noodzakelijke cookies
Deze cookies zijn strikt noodzakelijk om in de site te navigeren, of om te voorzien in door jou aangevraagde faciliteiten.
Functionaliteitscookies
Deze cookies verbeteren van de functionaliteit van de website door het opslaan van jouw voorkeuren.
Prestatiecookies
Deze cookies helpen om de prestaties van de website te verbeteren, waardoor een betere gebruikerservaring ontstaat.
Online surfgedrag gebaseerde reclame cookies
Deze cookies worden gebruikt om op de gebruiker op maat gemaakte reclame en andere informatie te tonen.

Cocoa Prefanibs

Laatst aangepast dinsdag, 09 maart 2021, 17.30 u.

‘from bean to bar’ chocolade is een wereldwijde trend naar artisanale, maatschappelijk verantwoorde chocolade met een uniek smaakprofiel. In dit project willen Prefamac en Puratos tegemoet komen aan een groeiend aantal artisanale chocolatiers die ‘from bean to bar’ chocolade willen produceren.

Prefamac zal hiervoor een machine ontwikkelen waarmee chocolatiers hun eigen chocoladerecept kunnen uitwerken en Puratos zal een bijhorend productgamma van halfafgewerkte cacaobonen (nibs) op de markt brengen. 

De artisanale chocolatier zal zo in staat zijn om op een betaalbare manier eigen smaken te creëren, zijn vakkennis te vertalen in nieuwe producten en opnieuw een deel van de markt in te nemen.

Consortiumpartnres: Prefamac Chocolate machines nv en Puratos nv

naar het online platform Limburg in cijfers

Nieuws

vrijdag, 18 oktober 2024
Check je E-box Enterprise!
Op vrijdag 18 oktober zijn ongeveer 102.000 aanslagbiljetten provinciebelasting voor bedrijven verzonden. Bedrijven die voor 4 oktober 2024 een account in e-Box Enterprise-account hebben aangemaakt,...

Provincie Limburg is ook social