Limburg smaakt naar meer

Logo Limburg smaakt naar meer

Doordat steeds meer consumenten belang gaan hechten aan de afkomst van een product, zit de vraag naar hoeveproducten in de lift. De ontwikkeling en productie van hoeveproducten is echter niet eenvoudig. Voor de ontwikkeling van een nieuw hoeveproduct dient de landbouwer, naast een volledige kennis over de eigenschappen van zijn primair product, over creativiteit en een minimale kennis van zijn eindproduct te beschikken. Bovendien blijft de aanschaf van productiematerieel vaak een grote drempel om te starten met hoeveproducten en werkt de voedselveiligheidwetgeving dikwijls beperkend waardoor het volume veelal erg klein is.  

Voor veel landbouwers is het dan ook niet gemakkelijk om met alle bovenstaande factoren rekening te houden. Maar ook  de consument heeft onvoldoende zicht op het aanbod.

Provincie Limburg lanceerde daarom het platform “Limburg Smaakt naar Meer” om meer informatie over de producten en producenten te verschaffen.

Mensen wijn laten degusteren tussen de druiven die in hun glas zitten, beter dan dat wordt het niet.

afbeelding van een landbouwster tussen haar wijnranken
Carole van het bedrijf Clos Les Ramiers