De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
  • Start
  • Leven
  • Water
  • Laat water zo veel mogelijk in de Limburgse beken zolang droogte aanhoudt!

Laat water zo veel mogelijk in de Limburgse beken zolang droogte aanhoudt!

donderdag, 12 juli 2018

Door het aanhoudende warme en vooral droge weer staat op dit ogenblik weinig water in het overgrote deel van de Limburgse beken, kleine(re) waterlopen en greppels. Hoewel (enkel) de aangelanden water uit de beek mogen onttrekken, is het absoluut raadzaam om dit - zolang de huidige weersomstandigheden aanhouden - gewoon even na te laten. Zo kan het weinige water dat nog doorheen de beekjes en grachten stroomt specifiek ten goede komen van de vissen, waterdiertjes en -planten waar het levensbelangrijk voor is.

Water "ont"nemen van de beek om gazons te besproeien, bloemen en planten te bewateren, … of voor andere doeleinden die niet totaal waterafhankelijk zijn, is momenteel ongepast en onaanvaardbaar. De toezichters van de Dienst Water en Domeinen van de provincie Limburg zullen daar dezer dagen extra op letten en er desgevallend de (Lim)burgers over aanspreken.

Momenteel staat de actuele droogtetoestand op waakniveau (geel). De stand van zaken en meer informatie hierover is op te volgen via Waterinfo.be en op de internetpagina van de Vlaamse droogtecommissie, waar ook de provincies als één van de belangrijke waterbeheerders bij betrokken zijn.

Wees spaarzaam met water ook, met kraantjeswater, en laat auto's wassen, privé-zwembaden (bij)vullen, ... even achterwege. Elke burger kan op deze manier zijn steentje bijdragen om waterverkwisting tegen te gaan.

Lees er meer over in het persbericht.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.
  • Start
  • Leven
  • Water
  • Laat water zo veel mogelijk in de Limburgse beken zolang droogte aanhoudt!