De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
  • Start
  • Leven
  • Water
  • Investering in overstromingszone op de Winterbeek in Hoeselt
Wei vol water

Investering in overstromingszone op de Winterbeek in Hoeselt

donderdag, 29 november 2018

Het Limburgse provinciebestuur treft de nodige voorbereidingen voor de aanleg van een overstromingszone op de Winterbeek in Romershoven (Hoeselt). Zo ging de provincieraad op woensdag 21 november 2018 akkoord met de aankoop van gronden. Het gaat over de laatste percelen die voor deze overstromingszone nodig zijn.
“Het betreft hier de aankoop van de laatste percelen die voor deze overstromingszone nodig zijn”, aldus gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

Tijdens hevige regenbuien kan de Winterbeek niet altijd al het regenwater afvoeren. De inwoners van Romershoven (Hoeselt) hebben daardoor in het verleden reeds meermaals natte voeten gehad. Om dat in de toekomst te voorkomen, investeert de provincie in een gecontroleerde overstromingszone in Romershoven die zo’n 40 miljoen liter water kan herbergen. Dankzij die enorme inhoud helpt de overstromingszone zelfs Bilzen mee beschermen tegen wateroverlast.

Voor het project werden in totaal 5,38 ha gronden aangekocht voor een bedrag van 223.875,00 euro. Dat is nodig om het project te kunnen realiseren. Vervolgens staat de aanvraag van de omgevingsvergunning op het programma, waarna het aanbestedingsdossier zal worden voorbereid.
Overstromingen voorkomen blijft topprioriteit voor de provincie Limburg. De toenemende grondverhardingen en de neerslagextremen als gevolg van de klimaatverandering doen immers één vraag steeds luider klinken: de vraag om méér ruimte voor water. Investeren in de aanleg van dergelijke overstromingszones blijft dus belangrijk.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.
  • Start
  • Leven
  • Water
  • Investering in overstromingszone op de Winterbeek in Hoeselt