De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Agenten tijdens een oefening

Politieschool PLOT: opleiding gebruik van bijzondere EHBO-technieken

dinsdag, 10 januari 2017

De politieschool PLOT leidt de Limburgse politiediensten op in het gebruik van bijzondere EHBO-technieken om in het geval van een aanslag levens te kunnen redden.

De opleiding komt er met de steun van de provincie Limburg en met medewerking van de federale politie en militaire experten.

Tijdens de recente aanslagen werden politiediensten en hulpverleners geconfronteerd met een groot aantal slachtoffers met verwondingen die men enkel in oorlogsgebieden verwacht, zoals afrukking van ledematen, zware bloedingen, schotwonden, ... vaak gaat kostbare tijd verloren alvorens professionele medische hulpdiensten ter plaatse geraken voor het toedienen van de eerste zorgen.

Politiemensen zijn momenteel niet opgeleid om in gevaarlijke situaties levensreddende handelingen toe te passen, terwijl snel en efficiënt tussenkomen cruciaal is om levens te redden.

De Limburgse politieschool PLOT voorziet in deze behoefte tijdens een opleiding die politiemensen in staat moet stellen de eerste medische zorgen toe te dienen in geval van een aanslag of andere gevaarlijke situaties.

Er zijn geen aanwijzingen voor een aanslag in Limburg, men wil gewoon het zekere voor het onzekere nemen, zo blijkt. “In het onverhoopte geval dat er zich toch een aanslag zou voordoen, willen we dat ook onze politiediensten zoveel mogelijk levens kunnen redden”, stelt gedeputeerde van Veiligheid Ludwig Vandenhove.

Lees er meer over in het persbericht.


Over PLOT

Het PLOT is de opleidingsinstelling van de provincie Limburg die veiligheidsprofessionals uit de publieke en private sector opleidt. Dit gebeurt in de departementen Politieschool, Brandweerschool en School voor Geneeskundige Hulp. Het PLOT beschikt over uitgebreide opleidingsinfrastructuur in Genk en leidt ook ter plaatse op bij de opdrachtgevers.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.