De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
het team van Toerisme Limburg met de vakantiegids vlak voor de bedeling

Limburg Vakantiegids 2018 gelanceerd

woensdag, 14 februari 2018

De Limburg Vakantiegids 2018 is er. De vierde editie van de gids is opnieuw het resultaat van een intense samenwerking tussen Toerisme Limburg, alle Limburgse steden en gemeenten, en de Limburgse toeristische ondernemers. Maar liefst 188 publieke en private partners bundelden hun krachten om met deze gids de Limburgse economie van de vrije tijd te versterken. Dit jaar is het overkoepelende thema gastronomie. “Limburg en gastronomie vormen een mooie match. We mogen trots zijn op de gastronomische kracht van Limburg. Die brengt culinaire klanten naar hier en verhoogt zo de omzet bij de ondernemers en in de horeca. Extra inzetten op gastronomie, in de brede betekenis van het woord, betekent dus zeker een meerwaarde voor onze provincie”, aldus Igor Philtjens, gedeputeerde van Toerisme en voorzitter van Toerisme Limburg vzw.  

Voor toeristen én Limburgers

De Limburg Vakantiegids 2018  bevat meer dan 300 inspirerende pagina’s vol foto’s, belevenissen, kindvriendelijke activiteiten, streekspecialiteiten, smakelijke tips, fiets- en wandelroutes, recepten en logeeradresjes. Bovendien is er voor elke belevingszone een fietslus toegevoegd en geeft Gault&Millau de lekkerste tips voor kinderen.
Naast toeristen zullen ook de Limburgers inspiratie kunnen opdoen in de vakantiegids. Gedeputeerde Igor Philtjens: “Een ruim en kwaliteitsvol aanbod aan ontspanningsmogelijkheden dicht bij huis is belangrijk voor het welzijn van onze inwoners. De Limburg Vakantiegids 2018 leert Limburgers hun provincie beter kennen. Daguitstappen en verblijven in eigen provincie creëeren niet alleen een economische meerwaarde, maar maken hen ook tot ambassadeurs van Limburg.” 

Nieuw – de Altijd Limburgcheque

Samen met de Limburg Vakantiegids 2018 lanceert Toerisme Limburg ook de digitale Altijd Limburgcheque. Deze cheque is een leuk cadeau om de Limburgse logies en restaurants te ontdekken. De cheque is 18 maanden geldig, kan een waarde hebben tussen de 30 en 500 euro en kan gebruikt worden bij alle eet-en logeeradresjes die je vindt op www.toerismelimburg.be.
“Met de Altijd Limburgcheque en de Limburg Vakantiegids 2018 versterken we wederom de vrijetijdseconomie in Limburg. Meer toeristen betekent meer omzet, meer rendement voor de ondernemers en dus meer jobs in Limburg”, besluit gedeputeerde Igor Philtjens. 

De Limburg Vakantiegids 2018 is gratis sinds deze week te verkrijgen in alle toeristische infokantoren, logies en attracties in Limburg. Een gratis digitaal exemplaar van de Limburg Vakantiegids 2018 vind je op www.altijdwelkominlimburg.be

     

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.