De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
PNC
Meet de fitheid van je vijver en win een verwenweekend

Meet de fitheid van je vijver en win een verwenweekend

woensdag, 16 mei 2018

Van 16 mei tot 30 september 2018 roepen we jou op om de fitheid van poelen en vijvers te meten. Elke vijver - ook die van jou, je familie of vrienden - telt. Die vijver kan in je tuin, een park, een wandelgebied, ... liggen.

Zelf de fitheid van je vijver meten is niet moeilijk: de vragenlijst leidt jou stap voor stap door het onderzoek. Achtergrondkennis is niet nodig. Meedoen is de boodschap!
Je leert bij over jouw vijver en participeert in een grootschalig natuuronderzoek.

En er is natuurlijk de bonus: je maakt kans op een verwenweekend voor twee personen met overnachting in het RivierPark Maasvallei.

Heb je de smaak echt te pakken gekregen? Trek dan jouw laarzen aan en ga op watersafari. Ontdek het waterleven in jouw vijver met onze plezante en leerrijke laagdrempelige onderzoekjes of meer diepgaande inventarisaties. Maak kennis met schaatsenrijders, waterschorpioenen en bootsmannetjes.

Steek je graag de handen uit de mouwen en wil je een superfitte vijver? Dat kan ook! Met onze tips geniet je nog meer van jouw vijver en maak je er een echte thuis van voor planten en dieren.

Lees het volledige persbericht.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.