De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Gastredacteur Marcel Bex

Natuurfotograaf Marcel Bex toont zijn favoriete Limburgse plekjes

donderdag, 20 juli 2017, 10.00 u.

Vanaf donderdag 20 juli neemt Marcel Bex onze Facebookpagina van het Limburgsymbool over.

Wie is Marcel Bex?

Marcel Bex (74 jaar) komt uit Kuringen, maar woont nu al bijna dertig jaar in Maasmechelen. Hij was daar onderwijzer in de stedelijke basisschool en ook bekend als fotograaf. Na zijn loopbaan als onderwijzer werd hij natuurgids en later ook ranger van het Nationaal Park Hoge Kempen. Hij gidste meer dan tien jaar in de Wissen, langs de Grensmaas, de Mechelse heide en in de vallei van de Kikbeek en Ziepbeek. Nu maakt hij enkel nog natuurfoto’s in deze gebieden: landschapsfoto's, foto's van dieren, planten, insecten, vlinders en paddenstoelen.

Marcel: “Ik hou ervan om door deze gebieden te struinen, anderen door middel van mijn foto's wat kennis, respect en liefde voor de natuur bij te brengen en Limburg en het Maasland bekend te maken. Een foto zegt meer dan honderd woorden. Mijn favoriete plek is de Grensmaas. Het is nog een wilde rivier. Elke dag anders. Soms een kabbelend beekje en soms een wilde stroom.”

Ontdek de favoriete plekjes van Marcel de komende 2 weken op www.facebook.com/limburgsymbool.

Voor échte Limburgse verhalen moet je bij ons zijn!

Blijf op de hoogte van wat er leeft in Limburg. Ontdek waarom zoveel Limburgers elk op hun eigen manier van Limburg houden op www.facebook.com/limburgsymbool.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.