De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
beeld Europese Unie

33 miljoen voor nieuwe projectvoorstellen Interreg Euregio Maas-Rijn

dinsdag, 06 november 2018

Grensoverschrijdend samenwerken doet nieuwe mogelijkheden en kansen ontstaan. Om het potentieel van de Euregio Maas-Rijn te versterken en praktische barrières weg te werken, financiert het programma Interreg V-A Euregio Maas-Rijn 2014-2020 grensoverschrijdende projecten.
Zopas heeft het programmabeheer de voorwaarden voor de nieuwe en waarschijnlijk laatste projectoproep vastgesteld.
Gedeputeerde van Europa, Inge Moors: “In totaal wordt voor de vijfde oproep 33 miljoen euroaan middelen uit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) ter beschikking gesteld van projecten die binnen de prioriteiten Innovatie, Economie en Sociale inclusie en opleiding vallen.” 

Conceptaanvragen kunnen ingediend worden tot 14 januari 2019 (16.00 u.).

Elk concept zal beoordeeld worden op de vier selectiecriteria die vastgesteld zijn voor deze oproep.
Er wordt gekeken (1) naar het grensoverschrijdende karakter van het project, (2) in welke mate het project bijdraagt tot de doelstellingen en resultaten van het programma, (3) de haalbaarheid, de samenhang en de duurzaamheid van het project en tot slot (4) de value for money

Projectconcepten die passen binnen de programmadoelstellingen die tot op heden minder aan bod kwamen genieten de voorkeur.

Heb je een idee dat de samenwerking in het grensgebied tussen België, Duitsland en Nederland kan verbeteren? Neem dan zeker eens contact op met de regionale antenne van Belgisch Limburg (Frederik.Loy@limburg.be – tel. 011 23 74 16).

De stand van zaken met betrekking tot de programmadoelstellingen, de criteria, voorwaarden en timing voor call 5 zijn terug te vinden op de website van het programma.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.