De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
  • Start
  • Werken
  • Economie
  • Ondernemers zorgen voor de groei van de Limburgse economie van de vrije tijd
eetkamer in Limburgse B&B

Ondernemers zorgen voor de groei van de Limburgse economie van de vrije tijd

woensdag, 24 januari 2018

De economie van de vrije tijd is een sterk economisch speerpunt. Met meer dan 4 miljoen overnachtingen is Limburg top of mind voor een dichtbijvakantie. Dit zorgt voor omzet en jobs bij de vele toeristische ondernemers. Van elke tien mensen die in Limburg werken, werkt er één in de toeristische sector.

De verdere groei van de economie van de vrije tijd ligt volgens experts binnen handbereik. “Krachtenbundeling en samenwerking tussen overheid en ondernemers is de enige weg om deze groei te realiseren”, aldus Igor Philtjens, gedeputeerde van Toerisme en voorzitter van Toerisme Limburg vzw. “Met een coaching- en ondersteuningsprogramma zonder voorgaande, zullen we de Limburgse kleinschalige logies versterken en wapenen voor de toekomst. Het gaat hier niet om belerende acties maar wel om een traject dat ons nieuwe kansen laat ontdekken en helpt uit te werken voor een hogere bezetting en een sterkere gastentevredenheid.”

Het programma is maandagavond voorgesteld aan alle Limburgse kleinschalige logiesuitbaters.

Professionaliseringstraject en investeringsfonds

In totaal trekt de provincie meer dan 4 miljoen euro uit voor Limburgse ondernemers die logies uitbaten met maximaal 15 kamers of 32 slaapplaatsen. De 820 kleinschalige logies vertegenwoordigen samen 78 % van het Limburgs logiesaanbod.

De subsidies zijn verdeeld over een professionaliseringtraject en een investeringsfonds. Gedeputeerde Igor Philtjens licht toe: “Uitbaters kunnen zich inschrijven voor een professionaliseringtraject dat onder meer individuele coaching, vorming en een groeiplan omvat. Een  deelnemende uitbater kan jaarlijks rekenen op maximaal 7.500,00 euro subsidie om één van de verbeterpunten uit zijn groeiplan aan te pakken. Daarnaast versterken we het comfort- en belevingsniveau van de Limburgse kleinschalige logies door een subsidie van maximaal 10.000,00 euro toe te kennen voor comfortverbeteringen en 20.000,00 euro voor de verhoging van de beleving in een logies.”

De doelstelling van het programma is duidelijk: zorgen voor een grote gasttevredenheid zodat de toerist bij het uitchecken al denkt aan een volgende vakantie in Limburg. “Het programma moet zorgen voor een grotere bezetting en meer omzet. Meer omzet is de beste garantie voor nieuwe investeringen en voor nieuwe jobs. En dus voor groei van de Limburgse economie van de vrije tijd,” besluit gedeputeerde Igor Philtjens.

Geïnteresseerd in de nieuwe subsidiemogelijkheden?
Surf dan naar www.toerismewerkt.be/kleinschaligelogies.

Bekijk de nieuwsreportage van TV Limburg.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.
  • Start
  • Werken
  • Economie
  • Ondernemers zorgen voor de groei van de Limburgse economie van de vrije tijd