De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
richtlijnen verzorging asieldieren - witte hond en tijgerkatje

Handboeken vrijwilligers dierenasiel

woensdag, 17 mei 2017

Limburg blijft investeren in dierenwelzijn. Dat is belangrijk voor de dieren, maar ook voor de talrijke vrijwilligers die zich inzetten in de Limburgse dierenasielen.

Zo lanceert het provinciebestuur drie handboeken op maat. Nieuwe vrijwilligers in de dierenasielen kunnen in het handboek voor hond of kat basisinfo en tips vinden voor de verzorging van asieldieren. Voor de asielbeheerders is een handboek beschikbaar met wetenschappelijk onderbouwde informatie inzake de dierenasielgeneeskunde en de richtlijnen voor de verzorging van asieldieren.

Met deze drie handboeken wil de provincie Limburg de dierenasielen en hun vele vrijwilligers informatief ondersteunen om zo het welzijn van de vele asieldieren, die door omstandigheden een tijdelijke opvangplek nodig hebben, positief te beïnvloeden.

Dierenasielen kunnen deze handboeken verkrijgen bij de provinciale dienst voor Dierenwelzijn. De vrijwilligers ontvangen hun exemplaar na een toelichting op een instapdag in het dierenasiel waar ze van start gaan.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.