De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
PCCE

Jazz Bilzen

De stad Bilzen heeft een uitgebreid project rond Jazz Bilzen uitgewerkt.

Door een hedendaagse invulling te geven aan het erfgoed dat verbonden is aan dit grote muziekevenement in het verleden, wil Bilzen zich als muziekstad in de kijker zetten.

Doelpubliek is zowel de generatie die het festival heeft meegemaakt als de bredere groep die vandaag deel uitmaakt van de jeugd/pop-cultuur.

  • Sinds 2012 houdt de stad jaarlijks een popfotografiewedstrijd voor professionele en amateurfotografen.
  • Bezoekers die Jazz-Bilzen willen beleven kunnen starten aan het Meeting Point bij de toeristische balie in het oude stadhuis. Vandaar vertrekt de "Demerwalk", een wandeling langs de graffititoren op het Jazz-Bilzenplein en de locaties waar optredens hebben plaatsgevonden. Een app met info, filmpjes en muziek begeleid de wandeling. 
  • In het Borrehuis kun je de vaste tentoonstelling bezoeken waar je de indruk krijgt dat je backstage het hele verhaal van Jazz-Bilzen kunt volgen.
  • Als laatste zijn er de fotobeelden van Ever Meulen, de cartoontekenaar van Humo, die verslag gaven over de verschillende edities.

Voor de realisatie van dit initiatief maakte de stad Bilzen gebruik van de impulssubsidies van de provincie Limburg. Er werd ook een nauwe samenwerking opgezet met het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE).

Nuttige links:

Contactgegevens dienst

Onroerend Erfgoed, Directie Omgeving
Universiteitslaan 1
3500 Hasselt

tel. 011 23 75 75
fax 011 23 81 11
e-mail pcce@limburg.be
http://www.pcce.be

Openingsuren

Het Provinciehuis is elke werkdag geopend van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 17 uur.