preventieadviseur (niveau 2)
Het Limburgse provinciebestuur wil een onmisbare en impactvolle schakel zijn tussen het lokale en het regionale niveau. Het wil het verschil maken op die domeinen waarvoor het Vlaamse niveau te veraf staat, en het gemeentelijke niveau de schaal mist.
De Interne Dienst voor Preventie en Bescherming (IDPB) bewaakt de veiligheid van alle medewerkers bij de uitvoering van hun werk in alle provinciale instellingen, inclusief het provinciale onderwijs. IDPB werkt samen met de werkgevers en de provinciale diensten een welzijnsbeleid uit dat voldoet aan de verplichtingen van de welzijnswet. De dienst programmeert dit, voert het uit en evalueert.
IDPB en zijn preventieadviseurs vervullen hun opdracht volledig onafhankelijk van de werkgever en de werknemers. In samenspraak met de hiërarchische lijn van de instellingen stellen ze Globale Preventieplannen en Jaaractieplannen op die voorgelegd worden aan de Hoge Overlegcomités.
De dienst is actief binnen de 5 welzijnsdomeinen: arbeidsveiligheid, gezondheid, psychosociale welzijn, arbeidshygiëne en ergonomie. Binnen elk domein ontwikkelt IDPB acties, werkt eraan mee en geeft advies.
Voor de uitbreiding van de werking is de dienst op zoek naar een Preventieadviseur (niveau 2)
Over de functie
- Je ondersteunt en adviseert het hoofd van de interne dienst voor preventie en bescherming en werkt mee aan het opstellen van het dynamisch risicobeheermodel, het Globaal Preventieplan (GPP) en het Jaarlijks Actieplan (JAP).
- Je werkt mee aan interventieplannen, ziet erop toe dat er vormingsinitiatieven worden genomen voor o.a. BA5, EHBO, ... en organiseert evacuatie- en interventieoefeningen.
- Je staat in voor de coördinatie van de activiteiten van de stuurgroep veiligheid van het PLOT.
- Je zorgt voor de opmaak en ondersteuning van risico-inventarisaties en -evaluaties, stelt risico's vast en implementeert, in overleg, gepaste maatregelen.
- Je stelt werkpostfiches op en voert aan de hand van functiebeschrijvingen risicoanalyses uit.
- Je voert controles uit inzake technische veiligheid van installaties en stelt aanpassingen of verbeteringen voor.
- Je organiseert op regelmatige basis bedrijfsbezoeken, analyseert de arbeidsplaatsen en werkposten en levert een advies af.
- Je werkt 2 dagen in het PLOT (Genk) en 3 dagen in het Provinciehuis (Hasselt) gedurende de eerste 6 maanden. Nadien werk je minimaal 1 dag in het PLOT.
In de functiebeschrijving vind je een gedetailleerd overzicht van het functiedoel, de resultaatsgebieden en de competenties.
Je profiel
- Je beschikt over een bachelordiploma en het diploma van preventieadviseur niveau 2 (of hoger).
- Schoolverlater: je hebt je diploma behaald op het moment van indiensttreding.
- Buitenlands diploma: vraag je attest van gelijkwaardigheid aan via naric.vlaanderen.be.
- Je voldoet aan het vereiste taalniveau opgelegd door de Vlaamse overheid.
- Troeven voor deze functie zijn:
- grondige kennis van de wetgeving van de toepassing op welzijn op het werk (ARAB, AREI, Codex, welzijnswet)
- goede kennis van risicoanalyses, globaal preventieplan en jaaractieplannen
- grondige kennis van brandpreventie
- grondige kennis van het gebruik en de opslag van gevaarlijke stoffen (gassen, vloeistoffen, vaste stoffen en munitie)
- grondige kennis van PC-toepassingen (Windows-omgeving en Microsoft Office).
- Je hebt een gedrag dat in overeenstemming is met de eisen van de beoogde betrekking.
- Je geniet de burgerlijke en politieke rechten.
Jouw talent is belangrijker dan je geslacht, gender, afkomst, leeftijd, geaardheid,nationaliteit of fysieke beperking.
Ons aanbod
- Voltijdse contractuele aanstelling met een contract van onbepaalde duur
- Brutomaandloon: minimum 2.999,68 euro en maximum 5.054,37 euro
- Interessante verlofregeling (35 dagen en vakantie tussen Kerstmis en Nieuwjaar)
- Flexibele werktijden tussen 7 uur en 19 uur met mogelijkheden tot thuiswerk
- Mogelijkheden om jezelf te ontplooien
- Extralegale voordelen: fietsvergoeding, maaltijdcheques, gratis hospitalisatieverzekering (voordelig aansluitingstarief voor gezinsleden), aanvullende pensioenregeling en een Bokrijkabonnement voor jou en je gezinsleden.
Verloop van de procedure
De selectieprocedure bestaat uit:
- een schriftelijke proef (januari 2025)
- een mondelinge proef.
Je moet 50 % van de punten behalen op de schriftelijke proef om uitgenodigd te worden voor de mondelinge proef. Je moet eveneens 50 % behalen op de mondelinge proef en in totaliteit 60 % van de punten behalen om geschikt te worden bevonden voor de functie.
Wervingsreserve:
Voor deze functie leggen we een wervingsreserve aan met een lijst van geslaagden (in rangschikking) voor een periode van 2 jaar. De wervingsreserve kan verlengd worden met periodes van één jaar, voor zover de maximale geldigheidsduur de termijn van vier jaar niet overschrijdt.
Hoe solliciteren
Solliciteer uiterlijk maandag 6 januari 2025 via het online formulier. Je sollicitatie moet in het Nederlands gebeuren om geldig te zijn en beoordeeld te kunnen worden.
Voeg bij je sollicitatie je motivatiebrief, je uitgebreide cv en een kopie van je diploma.
Nadat je gesolliciteerd hebt, ontvang je een bevestigingsmail. Heb je geen mail ontvangen? Neem dan contact op via vacatures@limburg.be of tel. 011 23 78 24. We raden je aan om ook je spamberichten te controleren voor verdere berichten in het kader van de procedure.
Meer weten:
Voor meer informatie over de functie-inhoud kun je terecht bij Gino Ameye, diensthoofd Interne Dienst Preventie en Bescherming, gino.ameye@limburg.be
Voor informatie over de selectieprocedure en de deelnemingsvoorwaarden, kun je terecht bij Ellen Wagemans, ellen.wagemans@limburg.be, tel. 011 23 78 39.
Voor meer informatie over de arbeidsvoorwaarden, kun je terecht bij provincie Limburg als werkgever.