Woon-werkverkeer

Het woon-werkverkeer veilig en duurzaam maken betekent niet alleen files uit de weg ruimen maar ook alternatieven uitwerken voor efficiëntere dienstverplaatsingen en een betere infrastructuur op maat van je onderneming en je werknemers.

Op die manier geraken je werknemers tijdig en stressvrij op het werk. Goederen en dienstverleners geraken vlot bij de klanten. Werkgevers en werknemers varen er vaak financieel wel bij. 

Provinciaal Mobiliteitspunt

In Limburg neemt het provinciaal Mobiliteitspunt de taak op om bedrijven te begeleiden rond duurzame woon-werkpendel. De provincie geeft het goede voorbeeld met haar eigen provinciaal bedrijfsvervoerplan. Daarnaast neemt het provinciaal Mobiliteitspunt ook een begeleidende rol op in pendelfondsdossiers.  

Een van de doelstellingen van het provinciaal mobiliteitspunt is ook om het aantal mensen dat niet kan gaan werken (= vervoersarmoede) omdat ze er niet geraken, tot nul te herleiden.

Pendelfonds

Voer je als werkgever bedrijfsinterne mobiliteitsmaatregelen in? Misschien kom je in aanmerking voor een subsidie uit het Pendelfonds.

Lees meer ...

Fallback foto: Geen foto ingesteld
Provinciaal Bedrijfsvervoerplan

Als provinciebestuur geven we graag het voorbeeld hoe een degelijk bedrijfsvervoerplan het aantal autokilometers drastisch kan verminderen. Het personeel van het provinciebestuur kan steunen op een 30-tal mobiliteitsmaatregelen om hun woon-werkpendel zo duurzaam mogelijk te maken.