De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Senior in actie tijdens seniorensportdag

Sport

Personen met een handicap moeten volwaardig deel kunnen uitmaken van het Limburgs sportleven. Het provinciebestuur wil daarom zoveel mogelijk reguliere sportclubs en -organisaties aanzetten om G-sport op te nemen binnen hun werking. Hiervoor biedt de provinciale Sportdienst tal van ondersteuningsmogelijkheden aan. Die ondersteuning, zowel op coördinatievlak als logistiek en financieel, is een prima stimulans om het G-sportnetwerk in Limburg stelselmatig te laten groeien. De jarenlange doorgedreven Limburgse inzet zorgt ervoor dat onze provincie vandaag heel wat sportieve troeven en mogelijkheden biedt voor personen met een handicap.

Ondersteuning

Sportclubs die een aanbod op maat van personen met een handicap willen uitbouwen, kampen met een bepaalde onzekerheid: hoe gaan we binnen de club om met personen met een handicap? Daarnaast vraagt een sportaanbod voor deze personen ook vaak een investering in sportmateriaal en eventueel zelfs in de sportaccommodatie zelf. Op al deze fronten biedt het provinciebestuur gelukkig een antwoord.

Sportclubs die willen starten met een G-werking, kunnen rekenen op de expertise van de provinciale Sportdienst. Bovendien is het mogelijk om binnen de club vormingen te organiseren voor het clubbestuur, de trainers en de leden. Tijdens deze vormingsmomenten leer je als club hoe je best een G-werking opstart. Eens de sportclub klaar is om de stap te zetten, biedt het provinciebestuur ook financiële ondersteuning.

Contactgegevens dienst

Sportdienst, Afdeling Levenskwaliteit en Zorg, Directie Mens
Universiteitslaan 1
3500 Hasselt

tel. 011 23 72 50
e-mail sportdienst@limburg.be

Openingsuren

Het Provinciehuis is elke werkdag geopend van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 17 uur.

buitenaanzicht Dommelhof
duiker met een beperking
Provinciale Uitleendienst Limburg (PUL)

Nieuws

dinsdag, 18 november 2014, 10.15 u.
Een, sociaal, sterk en duurzaam Limburg - Frank Smeets
Gedeputeerde Smeets lichtte zijn beleid voor 2015 toe op 17 november j.l. tijdens de Novemberzittingen. Limburg werkt aan de kwaliteitsverbetering en uitbreiding van het fietsroutenetwerk voor...