PCCE nl-BE http://www.limburg.be/pcce (c) 2017 Smartsite Stijn vertelt ook in 2017 het Limburgse WO I-verhaal http://limburg.be/Stijn-vertelt-ook-in-2017-het-Limburgse-WO-I-verhaal maandag 14 november 2016 13:45:34

In 2014 lanceerde Stijn Meuris, op vraag van provincie Limburg, een performance over WO I in Limburg. Sindsdien bracht hij al meer dan 60 keer dit verhaal.

Deze performance is geschikt voor de 3de graad secundair onderwijs, maar, maar ook socio-culturele verenigingen kunnen een voorstelling boeken.

Het verhaal werd mee geschreven door Jan Swerts, pianist en docent aan de Katholieke Hogeschool Limburg. Hij heeft zich jaren verdiept in de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog.
Hij stelde ook een educatieve map samen die aansluit op de eindtermen.

De voorstelling is een aaneenschakeling van anekdotes, beelden en filmpjes. Soms ludiek, soms ernstig: volledig in de gekende vertelstijl van performer Stijn Meuris.

Schoolvoorstellingen die plaatsvinden in Limburg genieten een financiële tussenkomst van de provincie Limburg.

Wil je meer weten over de performance of ze boeken?

Jong redt Oud http://limburg.be/Limburg/pccenieuwsberichten/Jong-redt-Oud.html vrijdag 2 juni 2017 13:49:06

Wil je graag met jouw klas of school actief aan de slag met onroerend erfgoed in de buurt? Wil je helpen met het onderhouden, herstellen, opruimen, ontsluiten, onderzoeken, … van een monument, erfgoedsite of -landschap? Dat kan met Jong redt Oud!

Met "Jong redt Oud" nemen kinderen en jongeren een erfgoedsite of landschap met erfgoedwaarde onder hun hoede. Door hen de boeiende verhalen achter het erfgoed te laten ontdekken, hen (mede)verantwoordelijkheid te geven voor onderhoud en ontsluiting, leren ze de waarde ervan kennen én trainen ze naast vakspecifieke vaardigheden, ook allerlei algemene vaardigheden.

Dien samen met je gemeentebestuur een Jong redt Oud-project in bij het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE). De provincie Limburg voorziet per project een financiële ondersteuning (maximum 2.500,00 euro) voor kosten die rechtstreeks aan het project verbonden zijn. Een project indienen kan vanaf 1 september 2017.

Op de Facebookpagina  krijg je al een voorsmaakje van de vijf pilootprojecten die nu of tijdens de zomer plaatsvinden.

Save the date!

Op donderdag 26 oktober 2017 vindt de inspiratiedag Jong redt Oud plaats en wordt een inspiratiegids en handleiding voorgesteld. Die dag worden het verloop en de resultaten van de verschillende pilootprojecten voorgesteld en geëvalueerd. Na afloop weet iedereen hoe je zelf zo’n project kan opstarten en uitvoeren.

Voor meer info kun je terecht bij het PCCE (contactpersoon: Ellen Demuynck, ellen.demuynck@limburg.be) of via tel. 011 23 75 75.


(De foto is gemaakt door Mieke Roeben, onderwerp: de 2de graad van Basisschool De Bammerd op verkenning op het oude kerkhof in Grote Spouwen (Bilzen).)

Jong redt Oud: jongeren maken op een actieve manier kennis met onroerend erfgoed http://limburg.be/Limburg/pccenieuwsberichten/Jong-redt-Oud-jongeren-maken-op-een-actieve-manier-kennis-met-onroerend-erfgoed.html woensdag 14 juni 2017 14:59:03

Met "Jong redt Oud" nemen kinderen en jongeren een erfgoedsite of landschap met erfgoedwaarde onder hun hoede. Ze helpen bij het onderhoud en de ontsluiting. Door hen de boeiende verhalen achter het erfgoed te laten ontdekken, hen (mede)verantwoordelijkheid te geven voor onderhoud en ontsluiting, leren ze de waarde en het belang ervan kennen.

Nu en tijdens de zomer vinden 5 pilootprojecten plaats:

 1. Bilzen
  Leerlingen van Vrije Bassischool de Bammerd in Grote-Spouwen gaan aan de slag op het oude kerkhof en nemen het peter- en meterschap op zich.
 2. Kinrooi
  Een groepje kinderen gaat op molenstage bij de Keijersmolen in Molenbeersel. Ze leren hoe de molen werkt, springen in bij het onderhoud, leren hoe ze er graan kunnen malen én helpen met de voorbereidingen van de molenfeesten.
 3. Kortessem
  Lokale jeugdbewegingen helpen bij het opknappen van de schuur in vakwerk van biobeleefboerderij De Alverberg. De houtafdeling van BuSO De Dageraad maakt een maquette van een vakwerkgebouw in zelfbouwpakket waar boerderijbezoekers mee aan de slag kunnen.
 4. Meeuwen-Gruitrode
  Leidsters en leiders van KAJ Louwel, Chiro-meisjes Opglabbeek en Chiro Gruitrode ontwikkelden een spel voor de Duinengordel.
 5. Peer
  Op de archeologische site Peer-Hoogstraat in Grote-Brogel werden onlangs twee cultusplaatsen met bijzondere voorwerpen ontdekt. In de zomervakantie worden een groep jongeren ondergedompeld in de wereld van de archeologie en opgravingen. Daarna gaan ze aan de slag met de verhalen van de site in Peer en ontsluiten ze deze voor het breed publiek.

Dien samen met je gemeentebestuur zelf een Jong redt Oud-project in bij het PCCE. De provincie Limburg voorziet per project een financiële ondersteuning (maximum 2.500,00 euro) voor kosten die rechtstreeks aan het project verbonden zijn. Een project indienen kan vanaf 1 september 2017.

Op de facebookpagina krijg je alvast een voorsmaakje van de vijf pilootprojecten.

Save the date!

Op donderdag 29 november 2017 vindt de inspiratiedag Jong redt Oud plaats en wordt een inspiratiegids en handleiding voorgesteld. Die dag worden het verloop en de resultaten van de verschillende pilootprojecten voorgesteld en geëvalueerd.
Na afloop weet iedereen hoe je zelf zo’n project kan opstarten en uitvoeren.

Voor meer info kun je terecht bij het PCCE via JRO@limburg.be of  011 23 75 75.

Fotoproject: erfgoed bepaalt onze identiteit http://limburg.be/Fotoproject-erfgoed-bepaalt-onze-identiteit donderdag 15 juni 2017 10:57:38

Het PCCE en de Limburgse gemeenten selecteerden 44 erfgoedbeelden uit WO I, zorgvuldig vastgelegd in glas- en filmnegatieven. 44 beelden, identiteiten en verhalen geven een beeld van het Limburgs bouwkundige erfgoed ten tijde van WO I. Deze unieke gebouwen worden in de 44 Limburgse gemeenten opengesteld op Open Monumentendag 2017.

Op de Open Monumentendag, op 10 september 2017, belichten de Limburgse gemeenten de fragiliteit van deze 44 monumentale gebouwen én lanceert het PCCE de oproep om deel te nemen aan een fotowedstijd.

Met de fotowedstrijd wil het PCCE iedereen aansporen om op pad te gaan in Limburg, op zoek naar een hedendaagse, verborgen parel die hun leefwereld beïnvloedt en mee hun identiteit bepaalt. Uit de verzamelde foto’s selecteert het PCCE 44 actuele beelden van tekenend erfgoed.

"Het project sluit naadloos aan op het project 'Limburg 1914-1918. Kleine verhalen in een Groote Oorlog', waarin 44 helmen evenveel persoonlijke verhalen vertelden uit de oorlog", legt gedeputeerde van Cultuur, Erfgoed en Toerisme Igor Philtjens uit. "Dat project was een groot succes, voor de provincie, voor de gemeenten, voor de erfgoedsector én voor de bezoekers. We hopen dat succes te evenaren. Het enthousiasme is er alvast!"

Begin 2018 vertaalt dit uitdagende project zich in een indrukwekkende tentoonstelling waarin oud en nieuw met elkaar geconfronteerd worden in 88 krachtige beelden, digitaal of op glas vastgelegd.


Picturing Belgium 14-18

Duitse kunsthistorici uit WO I beseften maar al te goed welke invloed gebouwen en objecten op onze identiteitsontwikkeling hebben, maar ook op ons samenhorigheidsgevoel.
Het behoud van kenmerkende elementen in ons straatbeeld of in een beeld, is belangrijk.

Dat is het uitgangspunt van de expo "Picturing Belgium 14-18", van 15 juni tot 17 september 2017 in het Warandepark in Brussel, waarin het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK) Duitse glasnegatieven uit de Eerste Wereldoorlog presenteert.

De nieuwe expo van het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed wordt een nevenproject van de Brusselse tentoonstelling.

3,5 miljoen euro voor mijnbelevingscentrum be-MINE PIT http://limburg.be/Limburg/pccenieuwsberichten/3,5-miljoen-euro-voor-mijnbelevingscentrum-be-MINE-PIT.html donderdag 31 augustus 2017 11:33:22

Toerisme Vlaanderen kent een hefboomsubsidie van meer dan 3.574.675 euro toe aan be-MINE PIT. Deze subsidie zet het licht op groen voor de realisatie van een nieuw mijnbelevingscentrum op de mijnsite van Beringen. De opening van dit toeristisch hefboomproject is voorzien in het toeristisch seizoen 2020.

Het project zal de zeven Limburgse mijnsites verbinden, een toegangspoort creëren een toegangspoort voor de Mijnstreek en Limburg én onze provincie internationaal op de kaart zetten. Het opent grote perspectieven voor de economie van de vrije tijd!

Verleden en toekomst

De mijnsite van Beringen is de best bewaarde mijnsite van West-Europa en de grootste industriële erfgoedsite van Vlaanderen. Sinds 2009 is ze herbestemd als het toeristisch-recreatief project be-MINE.

"De historische gebouwen waren maar beperkt herbestemd. Met deze nieuwe invulling krijgt be-MINE een inhoudelijke ziel, Beringen een toeristisch icoon, de Limburgse mijnstreek een toegangspoort en Limburg een all-weather attractie met internationale aantrekkingskracht. Daarom hebben we hier jarenlang voor geijverd. Voor ons is dit een kerndossier in erfgoed én … toerisme. Met be-MINE PIT tonen we tegelijk respect voor het verleden en creëren we toeristische mogelijkheden voor de toekomst", zegt Igor Philtjens, gedeputeerde van Erfgoed, Cultuur en Toerisme.

In de voetsporen van de mijnwerkers

be-MINE PIT combineert imposant erfgoed, vernieuwende architectuur en interactiviteit met kunstige belichting. De ophaalgebouwen krijgen een bezoekerscentrum waar een mijnwerkerspad start. Dit biedt de bezoekers een authentieke mijnbeleving die uniek is in de wereld en het volledige verhaal van de Limburgse mijnwerkers vertelt. In de interactieve ondergrondsimulatie ervaren ze de zware werkomstandigheden van de mijnwerkers aan den lijve. De reconstructie van twee verdwenen passerelles biedt hen bovendien een indrukwekkend zicht op de mijn en haar omgeving.

De drie ploegendiensten van de mijn liggen aan de basis van drie avontuurlijke routes doorheen de gebouwen, elk met hun eigen invulling – voor jong én oud. Onder leiding van oud-mijnwerkers zijn ook begeleide bezoeken mogelijk. Op die manier wordt be-MINE PIT een aantrekkelijke daguitstap voor families, cultuurliefhebbers en meerwaardezoekers.

Neem alvast een virtueel kijkje in het bezoekerscentrum!

Gedetailleerde informatie over be-MINE PIT en zijn initiatiefnemers vind je in het persbericht.

De Duitse negatieven: een indrukwekkende fotocollectie! http://limburg.be/Limburg/pccenieuwsberichten/De-Duitse-negatieven-een-indrukwekkende-fotocollectie!.html donderdag 7 september 2017 18:30:10

Uit de Eerste Wereldoorlog is een schat aan beeldmateriaal uit onze provincie bewaard gebleven. Eén van die indrukwekkende fotocollecties is door de Duitsers opgebouwd: de Duitse negatieven.

In 1917 en 1918 trokken onder andere de Duitse kunsthistoricus Julius Baum en de Duitse fotografe Paula Deetjen door de provincie Limburg om foto’s te nemen van heel wat kenmerkende cultuurhistorische gebouwen en kunstobjecten. Zij werkten in opdracht van de "Kunstschutz", een Duitse organisatie voor de bescherming van het kunstbezit in België.

Maak in dit filmpje kennis met Paula Deetjen.

Uit deze collectie Duitse glasnegatieven en andere fotocollecties selecteerden het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed en de Limburgse gemeenten 44 beelden uit de Eerste Wereldoorlog in het nieuwe project "Dit zien wij. 44 Lenzen, beelden, verhalen".

Meer info: www.limburg1914-1918.be

Internationale titel "Project of Influence 2017 - Imagines" voor "Limburg 1914-1918: Kleine Verhalen in een Groote Oorlog" http://limburg.be/Limburg/pccenieuwsberichten/Internationale-titel-Project-of-Influence-2017-Imagines-voor-Limburg-1914-1918-Kleine-Verhalen-in-een-Groote-Oorlog.html maandag 2 oktober 2017 10:17:23

Na de hoofdprijs "Best Achievement" op het Heritage in Motion Congres, de "Special Mention of the Jury" tijdens de uitreiking van de European Union Prize for Cultural Heritage / Europa Nostra Awards, mocht het PCCE het project "Limburg 1914-1918. Kleine Verhalen in een Groote Oorlog" ook presenteren tijdens The Best in Heritage Conference van 28 tot 30 september in Dubrovnik én kaapten er de titel "Project of Influence 2017 – Imagines" weg.

"De collega’s, internationale topspelers in erfgoed, bekroonden het project met deze mooie titel. Dit is nog maar eens een goede reden om trots te zijn op ons erfgoed én op de werking van het PCCE en alle partners in dit project."

"Het is niet alleen een eer dat het PCCE bij de selecte groep genodigden hoort voor dit congres, het is ook een uitgelezen kans om nieuwe ideeën op te doen, samenwerkingen op te bouwen, kennis en ervaring te delen. De organisaties achter de allerbeste projecten ontmoeten er elkaar, wat ongetwijfeld tot boeiende uitwisselingen zal leiden," vertelt gedeputeerde van Cultuur, Erfgoed en Toerisme Igor Philtjens. 

De succesformule van "Limburg 1914-1918. Kleine Verhalen in een Groote Oorlog" wordt herhaald voor "Dit Zien Wij. 44 Lenzen, beelden, verhalen."

Door een bijzondere, hedendaagse aanpak en door samen te werken op verschillende niveaus, wordt het Limburgs erfgoed nog veel meer naar een breed publiek ontsloten.

Het nieuwe project verbindt opnieuw de 44 Limburgse gemeenten rond één centraal thema, maar met elk een uniek verhaal, aan de hand van foto’s uit de Eerste Wereldoorlog en hedendaagse foto’s.

Lees er alles over in het volledige persbericht.

Laat je inspireren en lees meer over al de projecten die werden voorgesteld tijdens de 16de conferentie in Dubrovnik (28-30 september 2017).

Op welke plekjes in Haspengouw geniet jij het meest? Ontdek het snel! http://limburg.be/Limburg/pccenieuwsberichten/Op-welke-plekjes-in-Haspengouw-geniet-jij-het-meest-Ontdek-het-snel!.html donderdag 5 oktober 2017 10:35:15

De ene geniet van weidse zichten met horizonten zo ver de blik reikt, een ander zoekt liever de beslotenheid en verkoeling van een bos op; iedereen geniet op zijn manier van het landschap en ervaart dit landschap anders.

Wat als jij te weten zou kunnen komen waar in Haspengouw jij optimaal van jouw favoriete landschap kunt genieten? Dat kan nu op www.ontdekjehaspengouw.be.

Deze test bestaat uit twee delen. In het eerste deel vul je in wat jij het meest waardeert in het Haspengouwse landschap. Op basis van de landschapskenmerken die jij het meest waardeert, geven wij jou een selectie van een aantal bekende en minder bekende plekjes in Haspengouw waar je dit landschap ten volle kan beleven.

Het tweede deel polst naar hoe jij denkt over hoogstamboomgaarden. Dit is namelijk één van de typische Haspengouwse landschapselementen die langzaam verdwijnen.

Hoogstamboombaarden

De Haspengouwse gemeenten, het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren, de provincie Limburg en de Vlaamse Overheid slaan daarom de handen in elkaar om hier verandering in te brengen. Maar we willen bij onze acties ook rekening houden met de wensen en noden van de inwoners en bezoekers van Haspengouw.

Daarom is het belangrijk dat jij ons laat weten wat jij van hoogstamboomgaarden vindt en welke waarde ze voor jou hebben.

Doe de test!

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten.

Deelnemers worden niet enkel beloond met een lijstje landschapstips, maar maken bovendien ook kans op een landschapsdoeboek of een boek over historische parken en tuinen in Haspengouw. Zo kun je nog meer pareltjes ontdekken en genieten van wat het Haspengouwse landschap allemaal te bieden heeft, vanuit je zetel of in de open lucht!

Welk gebouw of landschap - van voetbalkantine tot kerk - moet voor jou zeker bewaard blijven? http://limburg.be/Limburg/pccenieuwsberichten/Welk-gebouw-of-landschap-van-voetbalkantine-tot-kerk-moet-voor-jou-zeker-bewaard-blijven.html woensdag 11 oktober 2017 9:57:49

We zoeken samen met alle Limburgers naar 44 nieuwe beelden van het "erfgoed van de toekomst". Met een fotowedstrijd dagen we jou uit om eens met een andere blik naar je omgeving te kijken. Welk gebouw of landschap - van voetbalkantine tot kerk - vind jij vandaag onmisbaar in jouw gemeente en moet zeker bewaard worden voor de toekomst?
Neem er een foto van en vertel ons waarom jij die plek zo belangrijk vindt. Stuur je foto met je naam via Whatsapp naar 0483 30 17 81 (of per e-mail naar ditzienwij@limburg.be).

Je hoeft zeker geen fotograaf te zijn!

De fotowedstrijd loopt van 10 september tot 30 november 2017. Bekijk de ingezonden foto's op www.hbvl.be/ditzienwij.

Het resultaat zal begin 2018 te zien zijn in een tentoonstelling waar de historische en hedendaagse beelden van onze provincie met elkaar worden geconfronteerd.

Er zijn mooie prijzen te winnen waaronder:

 • een Nikon D5600, een inspirerende DX-formaat D-SLR voor mensen die de creatieve wereld van de fotografie willen verkennen
 • een dag op pad met Luc Daelemans als fotograaf van Het Belang van Limburg
 • en vele andere prijzen ...

We lichten er ter illustratie een foto uit.


Dit Zien wij

Het nieuwe Limburgse participatieve project "Dit Zien Wij" toont in twee reeksen van 44 foto’s hoe erfgoed onze identiteit bepaalt. 44 historische foto's uit WOI vormen het vertrekpunt en worden via een participatief fotoproject geconfronteerd met 44 hedendaagse foto's.

Lees meer over het project via www.limburg1914-1918.be/dit-zien-wij.

Ervaringen Ief Postino vertaald naar voorstelling "Post!" en boek "Postino" http://limburg.be/Ervaringen-Ief-Postino-vertaald-naar-voorstelling-Post!-en-boek-Postino vrijdag 20 oktober 2017 10:50:11

Herinner je je  Ief Postino nog, de postbode uit "Iedereen Beroemd" op één in het najaar van 2016? Hij bracht persoonlijk brieven vanuit Limburg naar Italië in zijn Ape, een gemotoriseerde driewieler. Dit was een project van theatermaker Ief Gilis en het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) naar aanleiding van 70 jaar Italiaanse migratie naar België.

Na de televisiereeks en een volksfeest voor de briefschrijvers, is het nu tijd voor het boek "Postino" en de interactieve theatervoorstelling "Post!".

"De voorstelling en het boek met uitgebreide verhalen en heel wat foto’s, vormden de volgende logische stap in dit multidisciplinaire erfgoedproject", kondigt gedeputeerde van Cultuur, Erfgoed en Toerisme Igor Philtjens aan.

Post!

In "Post!" komt Ief Postino niet alleen vertellen over ontmoetingen met de briefschrijvers en -ontvangers. Hij staat met zijn publiek ook graag stil bij hoe we vandaag communiceren.

De voorstelling zal van oktober 2017 tot maart 2018 door het land trekken. Voor de eerste 26 Limburgse scholen en socio-culturele verenigingen die de voorstelling boeken, voorziet de provincie Limburg een financiële tussenkomst.

Postino, het boek

Bij de première van “Post!” op 19 oktober 2017 stelde Ief Gilis ook het boek voor waarin hij het hele project, uitvoerig gedocumenteerd met beeldmateriaal, bundelde. Het boek gaat dieper in op de verhalen, geeft de lezer meer achtergrond over de briefschrijvers en ontvangers en bevat bijvoorbeeld ook enkele authentieke recepten. 

Lees er meer over in het persbericht.


De voorstelling "Post!" is een coproductie van De Wenkbrauwerij en PCCE - provincie Limburg en kan via www.dewenkbrauwerij.be (tot maar 2018) geboekt worden. De voorstelling is geschikt voor een publiek tot 70 personen, vanaf de derde graad secundair onderwijs.
Limburgse scholen en socio-culturele verenigingen kunnen de voorstelling boeken voor 159,00 euro.

Het boek "Postino" kost 23,00 euro en is vanaf 20 oktober te koop via http://www.dewenkbrauwerij.be/ en bij een selectie boekhandels.

Inspiratienamiddag Jong redt Oud http://limburg.be/Inspiratienamiddag-Jong-redt-Oud woensdag 25 oktober 2017 11:13:23

Jong redt Oud is een participatief-educatief project waarbij kinderen en jongeren actief aan de slag gaan met een erfgoedsite, monument of landschap met erfgoedwaarde in hun omgeving. De jongeren worden steeds begeleid door experts uit het veld.

Tijdens de inspiratienamiddag worden de vijf pilootprojecten voorgesteld en worden de inspiratiegids en de website gelanceerd. Het wordt een namiddag vol inspirerende voorbeelden en tips en tricks. Daarna kan iedereen zelf aan de slag om een Jong redt Oud-project te organiseren op een onroerend erfgoedsite in zijn/haar eigen buurt.

Programma

 • 13.00 u. Ontvangst
 • 13.30 u. Verwelkoming door Igor Philtjens, gedeputeerde van Erfgoed, Cultuur en Toerisme
 • 13.45 u.: Plenair gedeelte
  • Voorstelling van de pilootprojecten
  • Lancering van de inspiratiegids
  • Hoe start ik zelf een Jong redt Oud-project op?
 • 15.15 u. Koffiepauze
 • 15.30 u. Keuze uit 3 sessies
  • Sessie 1
   Hoe kun je kinderen en jongeren bereiken en motiveren om mee te doen met een Jong redt Oud-project? - Mooss vzw
   In deze sessie krijg je een reeks praktische tips over waar en hoe je je doelgroep kunt bereiken en hoe je de communicatie aanpakt. Daarna ga je zelf aan de slag en probeer je een eerste aanzet te maken van een wervende tekst voor je eigen project.
  • Sessie 2
   Hoe ga je met kinderen en jongeren aan de slag op een begraafplaats? - dr. Tamara Ingels
   Ontdek de ontelbare educatieve mogelijkheden van funerair erfgoed aan de hand van praktische tips. Gebaseerd op het boek "Memento Mori. De Begraafplaats als Educatieve Ruimte" (2017) door T. Ingels.
  • Sessie 3
   Hoe ga je met kinderen en jongeren aan de slag met landschappelijk erfgoed? - Jeroen Rappé, Tree-Hive
   Je leert hoe je landschappelijk erfgoed in jouw omgeving kunt herkennen, waarderen en beheren met jongeren.
 • 16.30 u. Receptie
Inspiratienamiddag Jong redt Oud - 29 november 2017 http://limburg.be/Limburg/pccenieuws/Inspiratienamiddag-Jong-redt-Oud-29-november-2017.html woensdag 25 oktober 2017 11:39:24

Je bent welkom op woensdag 29 november a.s. op de inspiratienamiddag Jong redt Oud vanaf 13 uur in de Paardenstallen (Painting with Light) op C-mine (Genk).

Jong redt Oud is een participatief-educatief project waarbij kinderen en jongeren actief aan de slag gaan met een erfgoedsite, monument of landschap met erfgoedwaarde in hun omgeving. De jongeren worden steeds begeleid door experts uit het veld.

Tijdens de inspiratienamiddag worden de vijf pilootprojecten voorgesteld en worden de inspiratiegids en de website gelanceerd. Het wordt een namiddag vol inspirerende voorbeelden en tips en tricks. Daarna kan iedereen zelf aan de slag om een Jong redt Oud-project te organiseren op een onroerend erfgoedsite in zijn/haar eigen buurt.

Ontdek het programma en schrijf je in voor 22 november a.s.

Deelname is gratis. Elke deelnemer ontvangt een exemplaar van de inspiratiegids.

Visions met soliste Anneleen Lenaerts in Begijnhofkerk Sint-Truiden http://limburg.be/Limburg/pccenieuws/Visions-met-soliste-Anneleen-Lenaerts-in-Begijnhofkerk-Sint-Truiden.html vrijdag 17 november 2017 16:07:43

Op zaterdag 2 december 2017 om 20 uur vindt in het Provinciaal Museum Begijnhofkerk Sint-Truiden het concert “Visions” plaats met SymphoniaASSAI o.l.v. Wouter Lenaerts en met soliste Anneleen Lenaerts, harp. Zij brengen muziek van Sergei Prokofiev, Wouter Lenaerts en Nino Rota.

SymphoniaASSAI is een symfonisch collectief, opgericht in 2009. Het orkest staat o.l.v. Wouter Lenaerts, die als componist, dirigent en pianist bekend staat als één van de meest veelzijdige muzikanten van zijn generatie. Zijn zus, Anneleen Lenaerts, is op haar jonge leeftijd, amper 28 jaar, reeds één van de meest gelauwerde harpisten van haar generatie. In 2010 werd ze benoemd tot solo harpiste van de Wiener Philarmoniker. Zo kunnen we haar jaarlijks zien tijdens het nieuwjaarsconcert op televisie. Beide musici zijn afkomstig uit de provincie Limburg, de stad Peer.

Toegangsprijs: 18,00 euro
Reservatie gewenst: e-mail naar jat.info.concert@gmail.com of sms naar gsm 0473 99 35 29.
Betalen kan via storting op rekeningnummer BE43 0682 3723 0301 van JAT.