De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Motorrijders en politie op het oefenterrein

Motorscreenings

maandag, 20 maart 2017

Jaarlijks schenken de provincie Limburg en de lokale politie, in samenwerking met het Centrum voor Motorbeheersing, bij het begin van het nieuwe motorseizoen, extra aandacht aan de behendigheid en rijvaardigheidstechnieken van motorrijders. Zo leveren zij een bijdrage aan een nog "verkeersveiliger" Limburg en de "GO FOR ZERO"-campagne.

Nog steeds zijn motorrijders één van de meest kwetsbare weggebruikers.

Motorrijders zijn slechts betrokken bij 4,06 % van alle verkeersongevallen met lichamelijk letsel maar vormen 11,4 % van de doden en zwaar gewonden.
De "fout" ligt daarbij zeker niet altijd bij de motorrijder zelf. Verschillende factoren spelen immers een rol bij een ongeval.

Activiteiten

Dag van de Motorrijder

Op zondag 26 maart 2017 van 9 tot 12 u. en van 13 tot 16 u. geven we tijdens de Dag van de Motorrijder de aftrap van het nieuwe motorseizoen! De Dag van de Motorrijder is een initiatief van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV), in samenwerking met tal van partners en organisaties.

Op 26 maart is de winter (bijna) voorbij en is het tijd om jouw motor terug van stal te halen. We gaan dan met zoveel mogelijk motorrijders veilig de baan op om het nieuwe motorseizoen feestelijk te openen en om de andere weggebruikers te vragen (opnieuw) rekening met ons te houden!

De provincie Limburg werkt hier graag aan mee, samen met:

  • politiezones Kanton Borgloon, Limburg Regio Hoofdstad, Sint- Truiden/Gingelom/Nieuwerkerken en Tongeren-Herstappe
  • Centrum voor Motorbeheersing Tongeren.

Wat valt er die dag allemaal te beleven?

  • Aan fruitveiling Belorta (Kernielerweg 59, 3840 Borgloon) kun je gedurende een uurtje onder begeleiding jouw rijvaardigheden opfrissen op een afgesloten parcours. Je krijgt hierbij ook allerlei nuttige tips & tricks over motorrijden en je motorfiets.
    Vooraf inschrijven voor de motorscreening van 26 maart is niet nodig.

  • Ook als je niet deelneemt aan dit parcours kun je langskomen om een tussenstop te maken en een babbeltje te slaan met andere motorrijders. Een kleine attentie wacht op jou!

  • Maar het is nog niet gedaan, we stellen ook vrijblijvend een uitgestippelde GPS- route in de regio Haspengouw ter beschikking. Fruitveiling Belorta is het vertrek- en eindpunt (+-/ 120 km). Je kunt deze route downloaden en andere nuttige informatie hierover terugvinden via www.dagvandemotorrijder.be.

Motorscreening

Op zaterdag 22 april 2017 van 9 tot 12 u. en van 13 tot 16 u. organiseert de provincie Limburg, de lokale politie en het Centrum voor Motorbeheersing een tweede motorscreening.

Tijdens deze gratis screening krijgen de motor- en scooterrijders vanaf 125 cc de kans om gedurende een halve dag een aantal basisvaardigheden aan te leren of op te frissen. Ook de recente wijzigingen in regelgeving voor motorrijders en hun uitrusting komen uitgebreid aan bod.

Nieuwe motorrijders, die nog nooit een motorscreening hebben gevolgd, krijgen voorrang om deel te nemen! Daarom zullen de lokale politiezones gericht "hun" motorpubliek sensibiliseren en uitnodigen om deel te nemen.

De motorscreening van 22 april 2017 vindt plaats op het Stedelijke Motorcrossterrein in Lommel (Marie Curiestraat Z/N, Lommel).

Inschrijven voor deze motorscreening is noodzakelijk en kan via het online inschrijvingsformulier of via tel. 011 23 80 43.

Let op: Het aantal plaatsen per sessie is beperkt!

Voor meer informatie kun je terecht bij de verkeersdienst van jouw politiezone.

De motorscreening zal doorgaan, ook bij regenweer.

Contactgegevens dienst

Dienst Politie, (Verkeers-)Veiligheid & Openbare Orde
Universiteitslaan 1
3500 Hasselt

tel. 011 23 80 41
e-mail pvo@limburg.be

Openingsuren

Het Provinciehuis is elke werkdag geopend van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 17 uur.

Provincie Limburg Opleiding en Training
Wapen
naar het online platform Limburg in cijfers

Nieuws

dinsdag, 25 april 2017
Politiecombi
Onder de noemer SLim-acties houden de Limburgse korpsen van lokale politie en de WegPolitie Limburg elk weekend, het hele jaar door, gecombineerde controles op alcohol, drugs en snelheid. In het weekend...
maandag, 10 april 2017
Politiecombi
Onder de noemer SLim-acties houden de Limburgse korpsen van lokale politie en de WegPolitie Limburg elk weekend, het hele jaar door, gecombineerde controles op alcohol, drugs en snelheid. In het weekend...
maandag, 03 april 2017
Politiecombi
Onder de noemer SLim-acties houden de Limburgse korpsen van lokale politie en de WegPolitie Limburg elk weekend, het hele jaar door, gecombineerde controles op alcohol, drugs en snelheid. In het weekend...