Kinderopvang nl-BE http://www.limburg.be/kinderopvang (c) 2019 Smartsite Steunpunt Kinderopvang deelt ervaringen rond eerste opleidingsjaar "Kinderbegeleider Duaal" http://limburg.be/Limburg/kinderopvang-nieuws/Steunpunt-Kinderopvang-deelt-ervaringen-rond-eerste-opleidingsjaar-Kinderbegeleider-Duaal.html maandag 17 december 2018 15:26:48

Het Limburgs Steunpunt Kinderopvang startte, samen met zijn partners Steunpunt Onderwijs Provincie Limburg, UniForm en de drie scholen, Sint-Augustinus (Bree), Wico Sint-Maria (Neerpelt) en Syntra Hasselt, het project "DUAKLIM" op: een duaal leertraject dat jongeren opleidt tot kinderbegeleiders.

Duaal leren combineert lessen en werkervaring tot een praktijkgerichte opleiding. De ervaringen uit het eerste opleidingsjaar zijn nu gebundeld in het "Eindrapport DUAKLIM".

De proeftuin voor de nieuwe studierichting "Kinderbegeleider Duaal" ging van start in het schooljaar 2017-2018.
Voor de uitrol van het project "DUAKLIM” gingen de verschillende partners, ieder met hun eigen expertise, aan de slag wat resulteerde in een succesvol en duurzaam project.

Van de twaalf leerlingen die startten met de opleiding, behaalden er elf hun diploma. Drie van deze elf leerlingen kozen ervoor verder te studeren.

De anderen kregen onmiddellijk een contract op de werkplek. De werkplekken waren zeer tevreden over de nieuwe opleiding omdat de competenties die de leerlingen ontwikkelen nauw aansluiten bij de noden van het werkveld.

Werkplek: "Het is een aanrader voor andere werkplekken omdat je een zeer gemotiveerde en goed gescreende leerling in dienst hebt. Onze ervaring is dat we de leerling na een paar weken als een volwaardige kinderbegeleider beschouwden!"

De projectpartners delen nu graag hun ervaringen in het "Eindrapport DUAKLIM". 
Wens je de bijlagen in dit rapport te ontvangen of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met het Limburgs Steunpunt Kinderopvang via het contactformulier.

Dit project rond de nieuwe studierichting "Kinderbegeleider Duaal" werd mogelijk gemaakt met middelen uit het Europees Sociaal Fonds.