De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Vitamine Limburg - groen maakt gezond

Werken op 4 sporen

Het Stakeholdersoverleg van 21 november 2017 was een goede start en heeft het belang van natuur voor de gezondheid op de agenda gezet bij de stakeholders. Uit het stakeholdersoverleg komt het inzicht om voor Limburg te werken op 4 sporen:

 1. Quick wins
  De provincie Limburg wil de groene regio, die Limburg is, snel in de markt zetten als de provincie waar je moet zijn als je preventief of curatief wil inzetten op jouw gezondheid. Dit doen we aan de hand van quick wins in samenwerking met verschillende actoren in Limburg. Immers, er wordt vandaag al heel wat ondernomen.
  Door krachten te bundelen, te verbinden en creatief puzzelen met bestaande initiatieven kan Limburg versneld werk maken van Vitamine Limburg.
  Groen maakt gezond!

 2. Uitdragen en verankeren binnen sectoren
  Natuur en gezondheid is een heel breed thema met heel wat raakvlakken binnen diverse domeinen en sectoren. Vanuit Limburg 3.0 Groen Gezond Gelinkt kan men niet op alle slakken zout leggen en is het aangewezen om te focussen.
  Toch is het belangrijk dat de betrokken domeinen en sectoren even goed van het belang van natuur voor gezondheid doordrongen zijn en hier in hun respectievelijke domeinen iets mee doen, hun verantwoordelijkheid nemen.

 3. Langere termijn - grotere trajecten en grotere pilootprojecten
  Op iets langere termijn zet Vitamine Limburg in op volgende sporen/thema’s:
  • Zorgtoerisme
  • Vergroening scholen, woonzorgcentra en woonkernen in het algemeen
  • Natuur op voorschrift
  • Platform Vitamine Limburg
 4. Communicatie - de vlag
  Als we Limburg in de markt willen zetten als de groene provincie die natuur inzet voor de gezondheid, dan is er communicatie nodig, een vlag die deze lading dekt, een vlag die partners en stakeholders in Limburg willen gebruiken in hun communicatie over projecten rond Natuur en Gezondheid.

Meer informatie over gebruik logo: vitamine@limburg.be

Limburg gaat klimaatneutraal - Lokale klimaatprojecten

Nieuws

maandag, 10 december 2018
Compilatiefoto van mensen aan het werk tijdens de bosplantactie
Ja, Je leest dit goed! Limburg is 4 voetbalvelden bos rijker dankzij de inspanningen van honderden vrijwilligers. Zij trotseerden weer en wind op zondag 9 december 2018 om in Alken bomen te planten...
maandag, 10 december 2018
vier mannen met een schepnet in het water, drie mannen kijken toe
Op 16 februari 2019 staat de Limburgse Contactdag Natuuronderzoek geprogrammeerd. Een dag waarop natuurliefhebbers geïnformeerd worden over recent natuuronderzoek in Limburg. En dit al voor de 28e keer!...
donderdag, 06 december 2018, 14.30 u.
Professor Hans Van Dyck
Op 1 december organiseerde het Netwerk Educatie van het Provinciaal Natuurcentrum de tweejaarlijkse contactdag. Mensen uit de onderwijs-, natuur- en zorgsector werden ondergedompeld in een boeiend...