De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Gedeputeerde Ludwig Vandenhove met Michelle Plusquin, CMK en Silvie Daniëls (CMK)

Start effectmeting natuur als preventie van stress op het werk

dinsdag, 03 juli 2018

Uit diverse onderzoeken blijkt een positief verband tussen de hoeveelheid natuur en groen in de omgeving en de gezondheid en het welbevinden van mensen (en een samenleving). Dit positief verband geldt zowel op het niveau van het individu, als van een gemeenschap en zowel preventief, als curatief.

De provincie Limburg zal vanaf vandaag samenwerken met de UHasselt rond het project "Natuurgebaseerde oplossingen voor werkgerelateerde stress-aandoeningen". Het Centrum voor Milieukunde van de UHasselt werkt al enige tijd aan een concept, waarbij natuur wordt ingezet ter preventie van werk gerelateerde stressaandoeningen. Hiervoor wordt samengewerkt met tal van (natuur)partners. Het moment is aangebroken om dit pakket uit te testen zodat de verdere ontwikkeling ervan versneld kan worden.
Door mee te werken aan dit pilootproject zetten we in op het welzijn van de personeelsleden van de provincie Limburg, het belangrijkste kapitaal van het bestuur enerzijds en ondersteunen we de ontwikkeling van een interessant pakket voor de (Limburgse) werkgevers ten voordele van het welzijn van hun werknemers. Bovendien wint ook de natuur hierbij door het inschakelen van de verschillende natuurorganisaties.

De doelgroep bestaat uit mannelijke en vrouwelijke werknemers van alle leeftijden die vrijwillig deelnemen aan de activiteiten met de intentie hun stress niveau te reduceren. De link tussen de activiteiten in het groen het welzijn wordt onderzocht via vragenlijsten en objectieve metingen.

Lees er meer over in het persbericht.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.