De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Wandelaars in Voeren

10.000 groene stappen in Limburg

woensdag, 02 mei 2018

Naast de 10.000 stappenroutes in de Limburgse gemeenten, kun je dankzij de samenwerking tussen Logo Limburg, de Limburgse regionale landschappen en het provinciebestuur ook genieten van de 10.000 groene stappenroutes. Ze werden gebundeld in een handige wandelgids.

10.000 groene stappen

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat de natuur het beste medicijn is voor een goede fysieke en mentale gezondheid. Wandelen in het groen maakt deel uit van een gezonde levensstijl, het verlaagt je hartslag en bloeddruk, het vermindert stress, boost je immuunsysteem en vergroot je gevoel van welzijn. En waar kun je dat beter, dan in de meest groene provincie van Vlaanderen?

De publicatie "10.000 stappen in de natuur en door het dorp" werd uitgegeven onder de paraplu van "Vitamine  Limburg. Groen maakt gezond". Een belangrijke rol van "Vitamine Limburg. Groen maakt gezond" is verbinden. Er bestaan vandaag heel wat initiatieven die, als ze verbonden worden, een enorme meerwaarde opleveren voor hun initiatiefnemers. En daar is deze publicatie een mooie illustratie van.

Ben jij geïnteresseerd? Je kunt deze handige wandelgids aanvragen via www.vitaminelimburg.be/10000groenestappen. Maar je vindt het ook in de Limburgse openbare bibliotheken, de VVV-kantoren en de 22 natuurcentra in Limburg.

Gedetailleerde informatie over de 10.000 groene stappen kun je nalezen in het persbericht.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.