De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Persconferentie met gouverneur Reynders

Provinciale rampenoefening Limburg “Zeta Foxtrot”

vrijdag, 18 mei 2018

Op donderdag 17 mei 2018 hield de dienst Noodplanning en Crisisbeheer van de provincie Limburg haar tweejaarlijkse provinciale rampenoefening in Tessenderlo om de eigen kennis en vaardigheden te toetsen. De dienst Noodplanning en Crisisbeheer van de provincie Limburg streeft naar een doorgedreven oefenbeleid zodat alle partners ten volle voorbereid zijn op het onverwachte.

In het Seveso-bedrijf Chevron Phillips Chemicals (Tessenderlo) vond een fictieve ontploffing in twee tanken plaats. Hierdoor werd een gaswolk met waterstofsulfide en een geurstof die toegevoegd wordt aan aardgas verspreid. Door de ernst van de feiten werd de gemeentelijke fase afgekondigd, dewelke nadien opgeschaald werd naar een provinciale fase.

Alle leden van de gemeentelijke crisiscel en provinciale crisiscel staken de hoofden bij elkaar om de situatie aan te pakken.

De oefening leert dat we de voorbije jaren flinke stappen vooruit gezet hebben, maar dat we zeker nog enkele punten willen verbeteren in een volgende oefening.

Lees het volledige persbericht.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.