De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
  • Start
  • Leven
  • Veiligheid
  • Belgian Fire Games 2018: 126 brandweerlieden, 6 proeven, 1 ticket voor de wereldspelen
Brandweerlieden aan het werk

Belgian Fire Games 2018: 126 brandweerlieden, 6 proeven, 1 ticket voor de wereldspelen

donderdag, 13 september 2018

Op zondag 16 september 2018 organiseert de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken de derde editie van de nationale olympiade voor brandweerlieden: de Belgian Fire Games. De Limburgse provinciale veiligheidsschool PLOT (Provincie Limburg Opleiding en Training) treedt op als gastlocatie voor dit nationaal evenement.

De Belgian Fire Games zijn gratis toegankelijk voor het publiek op 16 september 2018 van 9 tot 18 u. in het Provincie Limburg Opleiding en Training (PLOT), Horizonlaan 42, 3600 Genk.

Wat zijn de Belgian Fire Games?

Deze spelen willen de samenwerking tussen de hulpverleningszones op het hele Belgische grondgebied stimuleren en roepingen voor het beroep van brandweer naar boven brengen.

Met "Onder de grond", "watertoren", "blussen aan de overkant", "rookkot", "ontzetting uit een autobus" en "ritje met de kar"… De 21 teams van de hulpverleningszones en van de Brusselse brandweerdienst zullen hun fysieke conditie, hun teamgeest en hun technische capaciteiten meten tijdens zes indrukwekkende sportproeven. Welke hulpverleningszone zal, in navolging van Brussel (winnaar 2014) en Vlaams-Brabant West (winnaar 2016), deze keer een team mogen afvaardigen om België te vertegenwoordigen op de komende wereldkampioenschappen in China?

De 21 deelnemende hulpverleningszones zijn: Antwerpen, Brussel, Centrum (Oost-Vlaanderen), Dinaphi (Namen), Fluvia (West-Vlaanderen), Hainaut Centre, Hainaut Est, HEMECO (Luik 3), IILE-SRI (Luik 2), Luxembourg, Noord-Limburg, Oost-Limburg, Rand (Antwerpen), Taxandria (Antwerpen), Val de Sambre (Namen), Vlaams-Brabant West, Vlaamse Ardennen, Waasland (Oost-Vlaanderen), Wallonie picarde (Henegouwen), West-Vlaanderen 1 en Zuid-West Limburg.

Hoofdprijs: World Police & Fire Games in China

De hoofdprijs voor het winnende team, geschonken door ANPI, is de vertegenwoordiging van België op de World Police and Fire Games (WPFG). Dit internationaal evenement is de tweede grootste sportwedstrijd ter wereld na de Olympische Spelen. Om de twee jaar brengt het 12.000 hulpverleners uit meer dan 70 landen samen. De editie 2019 vindt plaats in Chengdu in China.

Organisatie van de Algemene Directie Civiele Veiligheid en het Federaal Kenniscentrum voor de Civiele Veiligheid (FOD Binnenlandse Zaken), in samenwerking met de Nationale Vereniging voor brand- en diefstalbestrijding (ANPI) en de Limburgse provinciale veiligheidsschool PLOT (Provincie Limburg Opleiding en Training)

Ontdek de spelen: www.belgianfiregames.be
Volg de prestaties van de deelnemers: www.facebook.com/BelgianFireGames

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.
  • Start
  • Leven
  • Veiligheid
  • Belgian Fire Games 2018: 126 brandweerlieden, 6 proeven, 1 ticket voor de wereldspelen