De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Fietsen door het water in Bokrijk luchtfoto

Fietsen door het water bekroond met World Landscape Architecture Award

dinsdag, 17 april 2018

Het Limburgse project “Fietsen door het Water” in Bokrijk viel vorige week in de prijzen op de uitreiking van de World Landscape Architecture (WLA) Awards 2018 in Australië. “De award geldt als een prachtige erkenning voor dit unieke fietsbelevingstraject dat nu ook wereldwijd op de kaart zal worden gezet”, aldus  Igor Philtjens, gedeputeerde van Toerisme en voorzitter van Toerisme Limburg vzw. 

Sterke concurrentie uit de V.S.

De WLA Awards bekronen elk jaar innovatieve projecten van landschapsarchitecten wereldwijd, verdeeld over vier categorieën. Het Limburgse “Fietsen door het Water” is eerder genomineerd in de categorie Built Design Award - Small Scale, voor projecten tot 1.000 m².
Daarin moest het Limburgse fietsproject het opnemen tegen drie concurrenten uit de Verenigde Staten: “The Pershing” en “Night Garden” in Texas en “The Galleria Courtyard at Cincinnati Children’s Hospital” in Ohio.
“Sterke tegenstanders,” zegt Igor Philtjens, “maar ‘Fietsen door het Water’ is een troef binnen Limburg die gezien mag worden in Europa én over de hele wereld.”

Een professionele jury van landschapsarchitecten en ontwerpers, met ervaring over heel de wereld, heeft “Fietsen door het Water” met de Award of Excellence bekroond. Daarmee neemt het de fakkel over van "The Chicago Riverwalk" in de V.S., de winnaar van 2017. 

Na Vlaanderen ook de wereld overtuigen

Het fietspad door het water is het eerste gerealiseerde project in een reeks van unieke fietsbelevingstrajecten en kadert in de strategie van Toerisme Limburg om een extra belevingslaag op het fietsroutenetwerk te leggen. “Fietsen door het water” geeft fietsen in Bokrijk een extra dimensie. Fietsers rijden meer dan 200 meter lang op een pad van drie meter breed, door de vijver van De Wijers, met het water aan weerszijden op ooghoogte. Zo versmelten fietstoeristen als het ware met de omgeving en het water.

Een formule die aanslaat. Want "Fietsen door het Water" werd in 2017 door twee fietswebsites uitgeroepen tot meest populaire fietstraject in Vlaanderen. “Sinds de opening ontvingen we al 340.000 fietsers en nog eens een veelvoud aan wandelaars”, bevestigt Igor Philtjens. “En met deze award in handen hopen we natuurlijk om niet alleen Vlaamse, maar ook nog meer internationale gasten aan te trekken. Hiermee krijgt de Limburgse vrijetijdseconomie en het toeristische ondernemerschap een nieuwe sterke impuls.”

Herbekijk de reportage van het TVL Nieuws.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.