De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Hoogspringer in actie

Regionaal G-sportcentrum Dommelhof Neerpelt: een blik op de toekomst

vrijdag, 09 juni 2017

Dommelhof in Neerpelt is de thuisbasis van heel wat creativiteit met Theater op de Markt en C-TAKT, en ook G-sport vindt hier een goed onderkomen. Het team van G-Sportcentrum Dommelhof richt zich in de toekomst op drie pijlers:

  1. duurzame G-sportbeoefening
    • Het weekprogramma "Blij(f) in Beweging" biedt een laagdrempelig sport- en beweegaanbod voor mensen met beperkingen of met gezondheidsproblemen (hartpatiënten, personen met rugproblemen, …)
    • In het najaar (vrijdag van 18.30 tot 20.00 u.) lanceert G-Sport Dommelhof in samenwerking met G-gym "Ik Ben Er Ook" (club uit Hechtel-Eksel) een nieuw initiatief in Dommelhof: G-gym voor tieners (vanaf 11 jaar) met een beperking.
    • In de winter van 2017 starten de indoortrainingen G-wielrennen (maandag van 18 tot 20 u.).
  2. organisatie van bovenlokale G-sportinitiatieven zoals Sport voor Specials, Special Olympics Belgium, sportdagen BO, …
  3. organisatie van meerdaagse G-sportinitiatieven met verblijf, zoals G-sportkampen waarbij sport en cultuur hand in hand gaan in Dommelhof.

Samenwerking is cruciaal om het verschil te maken en de doelgroep te bereiken. G-Sport Dommelhof zal dan ook samenwerken met allerlei organisaties zoals Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS), ziekenfondsen, vrijetijdsorganisaties (vb. De Regenboog), Sport Vlaanderen, vzw G-sport Vlaanderen, gemeentelijke sportdiensten, G-sportclubs uit de regio (vb. G-paardrijden in de Breugelhoeve, G-hockey Phoenix Neerpelt, …), culturele organisaties, ...

En naast de verbouwing van het verblijfsgebouw van Dommelhof, zal ook de nieuwe G-fitnesszaal (2018) een extra-troef vormen om deze drie pijlers te bespelen.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.