De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Kaart uit GIS

Voorlopige vaststelling PRUP Snow Valley te Peer

donderdag, 20 april 2017

Op 19 april j.l. werd, op voorstel van gedeputeerde van Ruimtelijke Ordening Inge Moors, de voorlopige vaststelling van het Provinciale Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) voor Snow Valley in Peer voorgelegd aan de provincieraad. Na het voorwaardelijk planologisch attest en de afgeleverde bouwvergunning is hiermee nu ook de bestemming definitief gecorrigeerd in functie van de verlenging van de skipiste.

“Met dit ruimtelijk uitvoeringsplan zorgt de provincie Limburg in nauw overleg met de stad Peer voor de ruimtelijke verankering die de uitbreiding mogelijk maakt, namelijk een verlenging van de hoofdpiste”, aldus gedeputeerde Moors. Door de verlenging zal het aantal (internationale) bezoekers toenemen, wat een positieve invloed heeft op de werkgelegenheid en het toerisme. Een verlenging van de piste zal naar schatting zorgen voor 27 bijkomende arbeidsplaatsen.

Ten noorden van de gebouwen en constructies wordt de inplanting van een grote parking voorzien voor ca. 250 parkeerplaatsen.

Het PRUP vervangt het bestaande bijzonder plan van aanleg (BPA) en heft de hoogterestrictie op. Deze hoogtebeperking vormde de voornaamste belemmering om een uitbreiding mogelijk te maken. De verdere aanpassingen die het PRUP maakt ten opzichte van het oude BPA zijn eerder beperkt. Via dit PRUP wordt de bestemming nu definitief verankerd.

Met voorzieningen als Snow Valley en Center Parcs Erperheide heeft Peer belangrijke troeven in handen voor het toerisme in Limburg. De verlenging van de piste van Snow Valley betekent dan ook een belangrijke meerwaarde binnen het toerisme op provinciaal niveau.

Lees er meer over in het volledige persbericht.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres is reeds ingeschreven