De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

PRUP "Prioritair regionaal bedrijventerrein Opglabbeek" voorlopig vastgesteld, openbaar onderzoek weldra van start

donderdag, 20 april 2017

Op voorstel van gedeputeerde Inge Moors (CD&V) werd tijdens de provincieraad van 19 april j.l., het nieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan voor de uitbreiding van het bedrijventerrein in Opglabbeek voorlopig goedgekeurd. Het plan voorziet een uitbreiding van 31 ha regionaal en lokaal bedrijventerrein, inclusief groenbuffers en wegen. Van 5 mei tot 3 juli 2017 houdt de provincie een openbaar onderzoek waarbij het plan kan worden ingekeken en opmerkingen kunnen worden geformuleerd.

Op drie plaatsen in Limburg wordt er, in uitvoering van het Strategisch Actieplan Limburg in het Kwadraat (SALK), ingezet op de realisatie van bijkomende regionale bedrijventerreinen: Hoeselt, Opglabbeek en Houthalen-Helchteren.  Eén van deze drie locaties is het bedrijventerrein Industriezone Opglabbeek, net ten westen van de dorpskern van Opglabbeek langs de Weg naar Meeuwen (N76) en de Weg naar Zwartberg.

Met deze uitbreiding draagt het provinciebestuur bij aan een bijkomend aanbod voor lokale en regionale bedrijvigheid. 

Het bedrijventerrein zal in fases ontwikkeld worden, eerst komt het oostelijk deel van het gebied aan de beurt.

Het openbaar onderzoek dat volgt, geeft de bevolking de kans om eventuele opmerkingen te formuleren. Het openbaar onderzoek start op 5 mei en eindigt op 3 juli 2017. In kader van dit openbaar onderzoek wordt op 30 mei 2017 een infomoment georganiseerd van 18 tot 20 u. in In den Ichter in Opglabbeek.
Op deze infomarkt zullen medewerkers van de provincie Limburg en het studiebureau Antea Group klaar staan om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.

Lees er meer over in het persbericht.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres is reeds ingeschreven