De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Stratenplan met aanduiding nieuwe weg

PRUP Noordoostelijke omleidingsweg Tongeren

donderdag, 21 september 2017

Op woensdag 20 september lag de voorlopige vaststelling van het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) inzake de noordoostelijke omleidingsweg in Tongeren voor aan de provincieraad. “Dit PRUP voor het noordoostelijk gedeelte van de omleidingsweg in Tongeren zijn we begin 2017 gestart in uitvoering van ons Ruimtelijk Structuurplan én op vraag van de stad Tongeren en het Agentschap Wegen en Verkeer Limburg (AWV),” aldus Inge Moors, gedeputeerde van Ruimtelijke Ordening.

De realisatie van zowel de noordoostelijke als de zuidoostelijke omleidingsweg is absoluut noodzakelijk om de congestieproblemen in de stationsomgeving en op "de Wallen" aan te pakken én om te zorgen voor een betere ontsluiting van het regionaal bedrijventerrein Overhaem. “Beide omleidingswegen werden in het SALK (Strategisch Actieplan Limburg in het Kwadraat) opgenomen in de prioritaire mobiliteitslijst vanuit Limburg, onder de korte termijn maatregelen,” aldus gedeputeerde Inge Moors. Voor het zuidoostelijk deel bestaat reeds een juridisch kader.

Dit proces loop in nauwe samenwerking met het AWV Limburg en uiteraard de stad Tongeren. Voor zowel het noordoostelijke als zuidoostelijk deel van de omleidingsweg werd reeds een planMER opgemaakt door AWV. Dit planMER werd goedgekeurd op 18 augustus 2014 door de Dienst MER.

Openbaar onderzoek

Het openbaar onderzoek dat volgt, geeft de bevolking de kans om eventuele opmerkingen te formuleren. Het openbaar onderzoek is gepland van 16 oktober tem 14 december 2017.

Lees het volledige persbericht.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.