De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Ontwikkelingsplan Hengelhoef versterkt toerisme en creëert 200ha natuurgebied

donderdag, 21 september 2017

Op voorstel van Inge Moors, gedeputeerde van Ruimtelijke Ordening, lag het voorlopige ontwerp van ruimtelijk uitvoeringsplan voor de ontwikkeling van Hengelhoef voor aan de provincieraad van 20 september j.l. “Met het plan willen we een nieuwe impuls geven aan het domein Hengelhoef, waarbij we de eigenheid van het domein respecteren. Bijkomend versterken we de Limburgse vrijetijdseconomie als speerpuntsector.” aldus Inge Moors, gedeputeerde van Ruimtelijke Ordening.

Via een vernieuwd ruimtelijk kader en bijkomende investeringen wil de provincie Limburg een nieuwe dynamiek geven aan Hengelhoef, als vakantie- en groendomein. Het spreekt vanzelf dat er rekening gehouden wordt met de waardevolle omgeving. Het hele project zorgt trouwens ook voor meer werkgelegenheid.

Gedeputeerde Moors: “Via het provinciale plan creëren we nieuwe kansen voor onze toeristische infrastructuur. In ruil verankeren we 200 ha van het domein als natuur- en groengebied, een belangrijke doelstelling van dit nieuwe plan. Zo worden de belangrijkste natuurwaarden definitief veilig gesteld en geven we bijkomende ontwikkelingskansen aan de natuur (+ 160 ha).”

Tot slot worden ook enkele recreatieve visvijvers voorzien.

Openbaar onderzoek en infomarkt

Het openbaar onderzoek dat volgt, geeft de bevolking de kans om eventuele opmerkingen te formuleren. Het openbaar onderzoek start op 20 oktober en eindigt op 20 december 2017. In kader van dit openbaar onderzoek wordt op vrijdag 27 oktober 2017 een infomoment georganiseerd, waar medewerkers van de provincie Limburg en het studiebureau klaar staan om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.

De infomarkt zal plaatsvinden van 16 tot 20 u. in Dienstencentrum Perron-Oost, Kastanjestraat 7A in Houthalen-Oost.

Lees het volledige persbericht.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.