De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Retail conference 2018 - 28 mei 2018 - Versuz Hasselt

Retail Conference 2018

De retail draagt een riante economische en maatschappelijk waarde in zich. Alleen al in Limburg zijn er 16.000 commerciële panden goed voor meer dan 28.000 jobs. Bovendien zorgen de winkels voor sociaal contact en dynamiek in de stedelijke en gemeentelijke kernen.
Maar kan de zelfstandige ondernemer nog opboksen tegen de moderne verkoopskanalen als het webshoppen? En is het vandaag de dag nog mogelijk om de klant te verleiden tot een bezoek aan de winkel? Kortom: heeft de retail nog toekomst?

Het antwoord is ja! En het geheim zit in de klantenbeleving. Een persoonlijke attentie op haar verjaardag, een passpiegel in de boetiek, een glas cava bij de kapper, blijven de klant verrassen en houden hen tevreden. Om nieuwe inzichten en prikkels te geven over de klantgerichtheid én de toepasbaarheid ervan heeft de provincie Limburg op 28 mei 2018 de Retail Conference 2018 georganiseerd.

Inspiratiesessies en uiteenzettingen van energieke sprekers en trendwatchers als Ken Hughes, Stefaan Vandist en Sydney Brouwer hebben opnieuw voor een boeiend programma gezorgd.

Op onze Productenpagina kan je de presentaties van die dag nalezen.  

Een sfeerverslag van de conferentie krijg je door middel van onderstaande reportage en foto's.

Retailcongres

BEELDEN

Mensen die richting ingang wandelen, ze overlopen het programma en zitten aandachtig te luisten naar de gastspreker.
Gastsprekers zijn aan het woord. Mensen praten met elkaar met een hapje en drankje erbij.
 
COMMENTAARSTEM
Know your customer, boom your business. Als retailer richt je je aandacht het best op je klant en op customer experience. Deze boodschap brachten tal van experts en trendwatchers op de retailconferentie georganiseerd door Pronvicie Limburg, Unizo en Hogeschool PXL.

TITEL IN BEELD
Erik Gertis
Gedeputeerde van Economie

ERIK GERITS vertelt.
Binnen de retailsector zijn er meer dan 16.000 mensen tewerkgesteld.  Een heel belangrijke sector voor onze provincie. We proberen niet alleen de steden en gemeenten te ondersteunen, maar we proberen ook de handelaars zelf te helpen met dagen zoals deze.

BEELDEN
Voeten wandelen over interactieve loper, mensen zitten in een zaal, techniekers zitten achter hun panelen.

PRESENTATOR vertelt.
Vanavond, dames en heren, komen hier sprekers op het podium die de klant centraal stellen.

BEELDEN
Twee dansers dansen op het podium in witte outfit. Op de achtergrond speelt een meisje viool.

TITEL IN BEELD
Marianne Bekkers
Gastspreker

MARIANNE Bekkers vertelt.
Er is natuurlijk heel veel veranderd in de retailwereld. De klant oriënteert zich anders, de klant winkelt anders, ... Dat betekent ook dat winkels daar op een andere manier op in moeten spelen dan pakweg 15 jaar geleden.
 
BEELDEN:
Meisje in morphsuit, meisjes in morphsuit dat een bordje vasthoudt.

TITEL IN BEELD
Sanders Duivenstein
Gastpreker

SANDER DUIVENSTEIN vertelt.
Ik denk dat de technologie die ons het meest veranderd heeft in ons koopgedrag sociale media is.

BEELDEN
Mensen zitten in een donkere ruimte met rode gloed en luisteren naar gastspreker.

TITEL IN BEELD:
Jorg Snoeck
Gastspreker

JORG SNOECK vertelt.
De klant van vroeger is eigenlijk dezelfde klant als nu. Alleen is hij gedigitaliseerd. Maar de menselijke trekjes houdt die.

BEELDEN
Mensen praten met elkaar terwijl ze iets verfrissend drinken.

COMENTAARSTEM
Dat geeft de retailer heel wat mogelijkheden, maar hij zal zich moeten onderscheiden van anderen.

MARIANNE BEKKERS vertelt.
Enkele dingen die bijvoorbeeld belangrijk zijn is dat retailers op een andere manier communiceren. Dat ze meer toegevoegde waarde bieden, dat ze bijvoorbeeld tips geven aan hun klanten, dat ze hun klanten entertainen om zo ervoor te zorgen dat ze meer bieden dan alleen maar een bericht met een product en een prijs en dat is het.

BEELDEN
Mensen zitten in een donkere zaal en luisteren aandachtig. Een gastspreker doet zijn uitleg.

TITEL IN BEELD
Sydney Brouwer
Gastspreker

SYDNEY BROUWER vertelt.
Wat dus ook betekent dat je het leuk moet maken om met jou zaken te doen. Dat je niet alleen je klant de producten moet leveren die hij graag wil, maar dat je ook nog een glimlach op zijn gezicht tovert.

BEELDEN
Leeg podium met witte paspoppen aan de achterkant. Er schijnt afwisselend licht op de paspoppen.

TITEL IN BEELD
Stefaan Vandist
Trendwatcher

STEFAAN VANDIST vertelt.
De belangrijkste sturende factor daarin komt van nieuwkomers. Nieuwkomers die van onderaf,  dankzij wetenschap en technologie,  met nieuwe formules komen die misschien de prijs naar beneden halen, maar het gebruiksgemak doen stijgen.

BEELDEN
Vuurspuwer, verkleedde steltenloper, ingang met steltenlopers, mensen zitten in een donkere zaal met rode, drie sprekers zitten op het podium waarvan één spreker uitleg geeft,.

COMMENTAARSTEM
Het zijn op dit moment vooral nieuwkomers die begrepen hebben dat het niet zozeer gaat om de omvang van je zaak, maar wel om de authenticiteit en het kennen van je klant, een verhaal vertellen met je product en een belevingsvolle klantenervaring creëren.

TITEL IN BEELD
Ken Hughes
Gastspreker

KEN HUGHES vertelt.
Af en toe zie je de angst bij kleine handelaars. Ze vragen zich af: “Hoe kunnen we ooit zo groot worden als Starbucks of Amazon.com? Want we kunnen het niet, we hebben de technologie niet ...”. Integendeel. Kleine bedrijven hebben het hart, de ziel en het verhaal. Ze hebben helemaal geen duur systeem nodig om hun klanten te kennen , of een databank aan te leggen. Zij kennen hun klanten.

Je mag de digitale consument niet zien als iemand die technologisch of digitaal is. Nee, ik wil dat je de persoon ziet. Mensen delen hun verhalen, je merk of je zaak is maar zo opwindend als wat je klanten erover vertellen. Dus de grote macht ligt nu bij het peer to peer netwerk. Dat zijn jij en ik die elkaar tips geven over waar je naartoe kan gaan. Je moet dus ervaringen creëren.  Het is onvoldoende om een product of een dienst te ontwikkelen . Je moet een ervaring rond je product of dienst opbouwen, zodat klanten je verhaal delen en zo komt je merkt tot leven.

Als je blijft doen wat je altijd al deed, dan zal je zaak niet groeien.

COMMENTAARSTEM
Dankzij de inspiratiesessie en lezingen hoopt de provincie Limburg haar retailers te stimuleren en vernieuwing te introduceren.

EINDPANCARTE
www.limburg.be/economie

Nuttige links:

Contactgegevens dienst

Openingsuren

Het Provinciehuis is elke werkdag geopend van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 17 uur.

naar het online platform Limburg in cijfers

Nieuws

woensdag, 19 september 2018
Luchtfoto industrieterrein
POM Limburg gaat Noord-Limburgse bedrijven actief stimuleren en samenbrengen met andere bedrijven die (soms voor de hand liggende) oplossingen hebben voor hun uitdagingen. Wat voor de éne afval is,...
dinsdag, 18 september 2018
Thuiswerken werkt
De meest duurzame en aangename kilometer is de kilometer die je niet hoeft af te leggen. Thuiswerk vormt een ideale remedie tegen de dagelijkse files én geeft een boost aan de work-life-balance. Niet...
vrijdag, 14 september 2018
Bezoek het Provinciehuis tijdens Open Bedrijvendag op 7 oktober 2018 van 10 tot 17 u.
Zondag 7 oktober 2018 opent het Provinciehuis de deuren tijdens Open Bedrijvendag. Nieuwsgierig naar wat een provinciebestuur eigenlijk is? Wil je weten wat er allemaal gebeurt in dat grote...