De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Provincieraad keurt nieuw organogram en nieuwe verlofregeling goed

donderdag, 22 juni 2017

Op woensdag 21 juni 2017 heeft de provincieraad op voorstel van gedeputeerde van Personeel Ludwig Vandenhove een aantal belangrijke beslissingen genomen met betrekking tot personeelszaken.

In de eerste plaats is een nieuw organogram voor de provinciale diensten vastgesteld, dat van kracht wordt op 1 januari 2018. Dat organogram geeft de organisatiestructuur van de provincie weer, na het verlies van de persoonsgebonden materies Welzijn en Cultuur.
Het organogram moet mogelijk maken dat de provincie “nieuwe stijl” zijn doelstellingen zo effectief en efficiënt mogelijk kan realiseren. Daarom is geopteerd voor een vlakke organisatiestructuur met korte beslissingslijnen en directe communicatielijnen tussen beleid en administratie.

Verder heeft de raad beslist dat de waarde van de maaltijdcheques voor het provinciepersoneel vanaf  september verhoogd wordt van 4,00 naar 6,00 euro. “Hiermee maken we een inhaalbeweging tegenover de andere Vlaamse provincies waar het personeel ook maaltijdcheques krijgt van minstens 6,00 euro”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

En ten slotte heeft de raad ook een nieuwe verlofregeling goedgekeurd. Met ingang van september 2016 schafte de Vlaamse regering immers de loopbaanonderbreking zonder motief af waardoor het personeel zijn recht op bepaalde vormen van verlof verloor.
De nieuwe regeling die de provincie nu invoert maakt het voor het personeel opnieuw mogelijk om een goede balans te vinden tussen werk en privé, en om de uitdagingen van het langer werken het hoofd te bieden.

Lees het volledige persbericht.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.