De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
PNC
energiekoffer

Klimaatbende in jouw gemeente?

donderdag, 11 mei 2017

Wil je met jouw school in actie schieten tegen klimaatverandering? Kies dan voor het nieuwe klimaattraject van MOS en sluit je aan bij de Klimaatbende!

Met de Klimaatbende werken basisscholen binnen één gemeente gedurende 2 schooljaren samen naar één klimaatdoel: 5 % minder CO2 uitstoten. De CO2-uitstoot van jouw school kun je trouwens gratis opvolgen met de educatieve CO2-calculator op www.scholenvoorminderco2.be.

Het gemeentebestuur neemt een activerende en faciliterende rol op zich, MOS de coachende. In het eerste schooljaar wordt de leervraag van de leerkrachtenteams onderzocht en ingevuld met gratis vormingen rond klimaatverandering en duurzame energie. In het tweede schooljaar gaat een trekkersklas aan de hand van een verhalend ontwerp aan de slag met de energiekoffer van MOS. Zo onderzoeken de leerlingen met welke kleine aanpassingen en hoe door zelf goed op te letten kan bespaard worden op verwarming, verlichting, sluipverbruik en ventilatie.

In een optioneel vervolgtraject kan een nieuw CO2-doel gesteld worden met een nieuwe focus: mobiliteit, voeding, afvalpreventie, waterverbruik, papierverbruik, …

Heb je als school of als gemeentebestuur zin in zo’n aanpak? Contacteer dan je MOS-begeleider.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.