De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
lerarenstage.be Vlaanderen is onderwijs en vorming

Leraren in opleiding vinden geschikte stageplaats via lerarenstage.be

woensdag, 16 mei 2018

www.lerarenstage.be is een nieuw digitaal platform waarop zowel de leraar in opleiding terecht kan voor het aanbod van stages als de school die een stageplek ter beschikking heeft. Scholen die een stageplek ter beschikking hebben worden opgeroepen om dit te registreren.

Elk jaar studeren duizenden leraren af. Stage is voor de studenten een belangrijk onderdeel van de lerarenopleiding. Ze moeten de kans krijgen om praktijkervaring in secundaire scholen op te doen om de basiscompetenties te behalen die een toekomstige leraar nodig heeft. Elk jaar is het een uitdaging om een stageplek voor alle studenten te vinden.

Het onlineplatform www.lerarenstage.be, vormt vanaf volgend schooljaar een ontmoetingsplek tussen de stageaanvragen en het stageaanbod. Stageaanvragen worden ingevoerd vanuit de lerarenopleidingen, waarna het systeem op basis van zelf gekozen criteria een aantal mogelijk stagescholen aangeeft waaruit de lerarenopleiding kan kiezen. Hierdoor ontstaat voor heel Vlaanderen een eenvormig en helder systeem en is er minder planlast.

Helpdesk

Scholen voor wie het systeem nieuw is, kunnen rekenen op ondersteuning van de helpdesk. Na de opstartfase wordt "lerarenstage.be" verder ontwikkeld en worden in overleg met het werkveld, extra tools en opportuniteiten uitgewerkt.
 

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.