De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
vier mountainbikers op een veldweg

Nieuw mountainbikenetwerk Hoge Kempen - Nationaal Park

woensdag, 19 oktober 2016

De toegangspoort Mechelse Heide (Maasmechelen) van het Nationaal Park Hoge Kempen was op zaterdag 15 oktober 2016 the place to be voor mountainbike-fans uit de Euregio. Honderden mountainbikers reden één van de tochten die de provincie Limburg organiseerde in samenwerking met de deelnemende gemeenten en het Agentschap Natuur en Bos om de opening van het nieuwe gedeelte doorheen het Nationaal Park van het Mountainbikenetwerk Hoge Kempen te vieren.

Dit nieuwe mountainbikenetwerk is goed voor 160 kilometer fiets- en natuurplezier en bevat ook de eerste marathonroute in Vlaanderen.

“Het Nationaal Park Hoge Kempen is een uniek natuurgebied in Vlaanderen waar Limburg terecht trots op is. Dankzij de goede samenwerking met de verschillende partners kunnen mountainbikers nu ook volop van de diversiteit en de mooie uitzichten in het Nationaal Park genieten, zonder het natuurlijk evenwicht te verstoren. Dat is winst voor iedereen. Het verwondert me dan ook niet dat na afloop iedereen enthousiast was”, zegt gedeputeerde van Mobiliteit en Routenetwerken Jean-Paul Peuskens.

Lees het persbericht met meer informatie over mountainbikenetwerk Hoge Kempen - Nationaal Park.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres is reeds ingeschreven