De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Gedeputeerde Inge Moors bij producenten van MELK KAN

Limburgse hoeve- en streekproducten prominent aanwezig tijdens Agricultura 2017

donderdag, 13 juli 2017

Zondag 2 juli heeft in Bilzen de 31ste editie van de land- en tuinbouwdag Agricultura plaatsgevonden. Bijna 25.000 mensen trokken naar het kasteeldomein van Alden-Biesen voor het grootste land- en tuinbouwevenement van de Benelux. De provincie Limburg is al vele jaren partner van de beurs en organiseert er jaarlijks een hoeve- en streekproductenmarkt.
“De aanwezigheid van werktuigen, ambachtsverenigingen, groenten, fruit, paarden, geiten, koeien en tal van andere dieren maken Agricultura voor zowel professionelen als gezinnen elk jaar weer tot een buitengewoon interessante dag. De vele demo’s en de sterke verhalen tonen  de toewijding en ondernemingszin van onze landbouwers om kwalitatief en veilig voedsel op een duurzame manier te produceren. Producten van Limburgse bodem zijn dan ook erg gegeerd en krijgen dus al jaren een vaste stek op het event”, aldus Inge Moors, gedeputeerde van landbouw.

Door de organisatie van een hoeve- en streekproductenmarkt hebben de bezoekers van Agricultura ook dit jaar kunnen kennismaken en proeven van een uitgebreid pallet van basis- en verwerkte producten uit Limburg. Maar liefst 30 Limburgse hoeve- en streekproducenten hebben dit jaar deelgenomen.
“Streekproducten en korte ketenverkoop zijn hip en trendy. Mensen vinden het belangrijk te weten waar hun producten vandaan komen. Het rechtstreekse contact is zowel voor consumenten als producenten een ongelooflijke meerwaarde. De consumenten krijgen de best mogelijke uitleg en eerlijke prijzen en de producenten ontvangen waardevolle feedback. Met de streekproductenmarkt hopen wij dat een breed publiek nog vaker en bewuster voor lokale producten zal kiezen,”  aldus gedeputeerde Inge Moors.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.