De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Limburg smaakt naar meer - Lokaal eten, eerlijk en superlekker

Limburg Smaakt naar Meer

dinsdag, 29 mei 2018

Onder belangstelling van heel wat media heeft gedeputeerde van Landbouw en Platteland Inge Moors vorige week het platform LimburgSmaaktnaarMeer.be gelanceerd. “De nieuwe portaalsite biedt een totaaloverzicht van alle Limburgse hoeve- en streekproducten en laat je de persoon achter het product ontdekken,” aldus gedeputeerde van Landbouw en Platteland Inge Moors.

Totaaloverzicht en verhaal achter product

De nieuwe website is voorgesteld vlak voor de start van de Week van de Korte Keten. Verspreid over Vlaanderen organiseren producenten en organisaties een week lang tal van activiteiten om mensen dichter bij hun dagelijkse landbouwactiviteiten en hun product te brengen.
“De smaak en versheid van producten afkomstig van landbouwbedrijven uit de buurt wordt steeds meer gewaardeerd. De grote mate aan transparantie schept vertrouwen, maar de consument heeft vaak nog onvoldoende zicht op het aanbod,” aldus Inge Moors, gedeputeerde van Landbouw en Platteland. “Het nieuwe online platform Limburg Smaakt naar Meer zal daar verandering in brengen.”

Naast het totaaloverzicht met Limburgse landbouwproducten en specifieke productpagina’s worden via recepten en inspiratie-artikels de producten op een originele manier onder de aandacht gebracht. Verder zorgen boeiende interviews en sprekende beelden ervoor dat je kan kennis maken met Limburgse producenten en het verhaal achter hun product. De geïntegreerde zoekfunctie en kaartapplicatie zorgen er voor dat je in een handomdraai het product en de verkooppunten in jouw buurt kan vinden.

Masterclasses

De provinciedekkende website is onderdeel van het bredere project "Proef Limburg" dat ontwikkeld is binnen het plattelandsontwikkelingsprogramma Platteland Plus en de steun geniet van Vlaams minister van Landbouw Joke Schauvliege. “Via dit project wordt 190.000,00 euro geïnvesteerd in de verdere promotie van de Limburgse hoeve- en streekproducten. Dat doen we onder meer via deze nieuwe website en door in te zetten op de verdere professionalisering van de sector”, zegt gedeputeerde Inge Moors.
Dit zal gebeuren aan de hand van inspirerende masterclasses waar experts gespecialiseerd advies geven zodat landbouwers hun korte-ketenverkoop kunnen optimaliseren. De eerste masterclasses vonden plaats meteen na de lancering van de website.

Woensdag Streekdag

In de aanloop naar andere promotionele acties, werd alvast "Woensdag Streekdag" geïntroduceerd. “Woensdag Streekdag moet mensen aanzetten om de eerste woensdag van de maand - en bij uitbreiding elke dag - hetzij in de supermarkt of op de hoeve bewust te kiezen voor producten van eigen bodem. Je zal dan beslist merken dat Limburg inderdaad naar meer smaakt”, aldus gedeputeerde van Landbouw Inge Moors.

Ontdek het volledige aanbod aan Limburgse hoeve- en streekproducten en blijf op de hoogte van het korte keten nieuws.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.