De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

Workshop Foodpairing

Werken

Foodpairing is een wetenschappelijke methode om aan de hand van de aroma-analyses van een product te bepalen welke combinaties je met dat product kunt maken. Naast gekende combinaties zoals appel en kers, kan deze methode zorgen voor erg verrassende “pairings” zoals deze tussen framboos en tomaat.
Pcfruit gaat de uitdaging aan met tien verschillende variëteiten: appel (Jonagold, Boskoop, Braeburn, Elstar, Wellant, Natyra en Red Love) en peer (Conference, Durondeau en Beurré Alexander Lucas). In deze workshop delen we graag de resultaten met alle geïnteresseerden.
Op basis van de aroma-analyses beogen we bovendien enkele lekkere combinaties met appel en/of peer aan te bieden voor de aanwezigen.

Programma

  • 13.30 u. Ontvangst
  • 14.00 u. Verwelkoming en introductie
  • 14.10 u. Lezing door Meesterkok Peter Coucquyt, Foodpairing®
    FOODPAIRING: een ‘tool’ om chefs en industrie bij te staan in hun zoektocht naar nieuwe en creatieve smaakcombinaties
  • 15.30u Pauze inclusief ‘creatieve’ hapjes en drankjes
  • 16.00 u. Brainstormsessies: ‘Wat kunnen de resultaten van Foodpairing ú opleveren?’
  • 17.00 u. Afsluitende drink voor netwerking

 

Wanneer
Vrijdag, 24 maart 2017, 13.30 u. - vrijdag, 24 maart 2017, 17.00 u.

Waar

Proefcentrum Fruitteelt, Fruittuinweg 1, B-3800 Sint-Truiden

Prijs

Om praktische redenen is het aantal inschrijvingen beperkt. Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht voor vrijdag 3 maart 2017 via

marijke.jozefczak@pcfruit.be

of 011/69 71 55.

Organisator

Proefcentrum Fruitteelt (pcfruit)

Meer info
info@pcfruit.be