De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Limburgse delegatie luistert aandachtig tijdens een rondleiding.

Samenwerking UHasselt met Guangong University of Technology

donderdag, 15 december 2016

De provincie van Guangdong biedt heel wat mogelijkheden op vlak van onderwijs. Met 21 miljoen leerlingen in lager en secundair onderwijs, 1,5 miljoen leerkrachten en ca. 1 miljoen studenten hoger onderwijs verspreid over 141 universiteiten en hogescholen, zijn er heel wat kansen tot interessante samenwerking.

De Guangdong University of Technology (GDOT) heeft al verschillende actieve samenwerkingsverbanden in het buitenland, en zocht een concrete samenwerking in België. UHasselt biedt hen interessante mogelijkheden.

De wetenschapsdelegatie van de provincie Guangdong, met een vertegenwoordiging van de GDUT bezocht Limburg in mei 2016 voor de ondertekening van de strategische partnerovereenkomst rond LED-verlichting. Ook de UHasselt werd toen bezocht en na een bezoek aan de laboratoria van het Instituut voor Materiaalonderzoek werden concrete afspraken gemaakt voor een bezoek van UHasselt aan GuangDong University of Technology. 

Door het opzetten van een structurele samenwerking kunnen we enerzijds de Hasseltse Masterstudenten bijkomende mogelijkheden bieden om internationale ervaring te verwerven en anderzijds ook Chinese studenten ontvangen op de Limburgse campus. Zelf een uitwisseling van professoren wordt bekeken.

Lees er alles over in het persbericht.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.