De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
C-mine 's avonds

Mijnschacht van C-Mine kleurt rood voor Chinees nieuwjaar

donderdag, 15 februari 2018

“Ter ere van het Chinees nieuwjaar op vrijdag 16 februari, kleurt de historische mijnschacht van C-Mine samen met andere internationale landmarks zoals het Empire State Building rood. De provincie Limburg is verzusterd met de Chinese provincie Guangdong en daarom willen wij op deze manier de inwoners van Guangdong op een originele manier gelukkig nieuwjaar te wensen”, zeggen gedeputeerden Jean-Paul Peuskens en Erik Gerits, respectievelijk verantwoordelijk voor Regiomarketing, Jumelages, en Economie.

Naast de provincie Limburg, met haar historische schachtbok op de site van C-Mine, nemen ook andere steden en provincies die gejumeleerd zijn met Guangdong deel aan het initiatief. Zo zijn de Empire State Building (VS), de Sydney Tower (Australie), de Tokyo Tower (Japan), de Berliner Fernsehturm (Duitsland), de Ostankino Toren (Rusland) … maar enkele voorbeelden van landmarks die tijdens het Chinees nieuwjaar eveneens rood verlicht zullen zijn.

Sinds 2015 is de provincie Limburg verzusterd met de Chinese provincie Guangdong.“Via initiatieven zoals dit willen we onze provincie op een positieve manier promoten bij de inwoners van de provincie Guangdong. In de Chinese cultuur is het immers belangrijk om eerst vertrouwen te winnen door mekaar eerst te leren kennen en te appreciëren”, aldus gedeputeerde van regiomarketing Jean-Paul Peuskens.

“De toren van C-Mine is bewust gekozen. Het is een historisch monument dat symbool staat voor de veerkracht van de Limburgse economie. Hiermee willen we Chinese investeerders overtuigen dat we als regio steeds zoeken naar duurzame economische oplossingen waarbij we met respect voor ons verleden, ons economisch weefsel continu vernieuwen en versterken” besluit gedeputeerde Erik Gerits van economie.

Wil je meer weten over het kleurgebruik en Chinese nieuwjaarstradities? Lees er meer over in het persbericht.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.