De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Gedeputeerde Erik Gerits samen met projectpartners Healty Aging

Healthy Aging sleept prijs in de wacht op Biomedica Summit

vrijdag, 19 mei 2017

Het Euregionale Healthy Aging-project – dat op 23 maart aan het grote publiek is voorgesteld– heeft de Ralf Raue Award in de wacht gesleept. De uitreiking vond plaats op de Biomedica Summit in Eindhoven, een internationaal congres waar onderzoekers, ondernemers, patiënten en zorggebruikers elkaar ontmoeten voor lezingen, sessies en debatten.
“Healthy Aging focust op gezond ouder worden en past volledig in de uitbouw van een sterke zorgcluster in onze provincie, zoals ook voorzien in SALK. Met diverse onderzoeksprojecten wordt niet alleen de Limburgse gezondheidszorg verbeterd maar creëren we ook kansen voor innovatief ondernemerschap en voor nieuwe jobs. Door samen te werken met grensoverschrijdende partners wordt de ontwikkeling nog versneld,” aldus gedeputeerde van Economie en Europa Erik Gerits.

Binnen het Interreg-project slaan verschillende universiteiten waaronder UHasselt, ziekenhuizen en bedrijven uit de Euregio Maas-Rijn de handen in elkaar om immuunveroudering vroeger op te sporen, zodat dit proces geremd of voorkomen kan worden. Het project loopt nog tot 2018 en wordt mee ondersteund door Interreg Euregio Maas-Rijn en de Provincie Limburg.
“Met de vergrijzingsgolf zie je ook een opmars van chronische ziekten: cardiovasculaire aandoeningen, astma, MS, reuma… Aan de basis van zulke ziekten ligt een verkeerd functionerend immuunsysteem dat bovendien sneller veroudert”, zegt prof. dr. Niels Hellings, directeur van het onderzoeksinstituut BIOMED van de UHasselt. BIOMED speelt een leidende rol in het project.

Op toerental

De Ralf Raue Award is dit jaar voor het eerst uitgereikt op Biomedica. “Hoewel het project Healthy Aging nog op volle toeren moet komen, is dit toch al een mooie erkenning voor de inspanningen en samenwerking binnen ons consortium”, zegt Kim Pannemans, coördinator van het project.
Naast de financiële steun die vanuit het Interreg programma Euregio Maas-Rijn is toegewezen aan het project, kunnen de Limburgse projectpartners UHasselt, MonaCell bvba en het geassocieerde labo IMO-IMOMEC rekenen op een aanvullende provinciale cofinanciering van 365.000 euro.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.