De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Europacar

Europa in Limburg - aflevering 6

donderdag, 20 april 2017

Vanaf donderdag 20 april kun je op TVL kijken naar de zesde aflevering "Europa in Limburg". Tien weken lang doorkruist Rick de Leeuw de provincie op zoek naar projecten gefinancierd door Europa. Dat doet hij in een speciaal ontworpen "Europa car" en met een bijzondere gast.

"De televisiereeks geeft een kijk op de sociaaleconomische investeringen die met Europese subsidies de voorbije 30 jaar zijn gerealiseerd. De steun is vandaag opgelopen tot ruim 600 miljoen en resulteert in meer dan 2.000 projecten die het sociaal-economisch DNA van onze provincie hebben hertekend. Met dit initiatief willen we het hefboomeffect van de Europese subsidies zichtbaar maken", aldus gedeputeerde van Europa Erik Gerits.

In de zesde aflevering trekt Rick de Leeuw met ondernemer Matty Zadnikar naar de vroegere mijnzetels van Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder. Ze ontdekken er hoe Europa investeert in de toekomst van groene en duurzame energie en het (her)opleiden van volwassenen.

Nieuwe afleveringen van "Europa in Limburg" zijn elke donderdag te bekijken in het programma Fan van Limburg. Je kunt de afleveringen elke dag herbekijken op TVL of online via www.tvl.be.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres is reeds ingeschreven