De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Qwest - de winnaars van de provinciale finale mini-ondernemingen 2017-2018

Qwest wint provinciale finale Vlajo Mini- ondernemingen

maandag, 19 maart 2018

Vorige week hebben vier Limburgse Vlajo Mini-ondernemingen in het Limburgse Provinciehuis in Hasselt hun beste beentje voorgezet om de felbegeerde titel “Beste Limburgse Vlajo Mini-onderneming” in de wacht te slepen. Voor Vita Sanita en Qwest van Bovenbouw Sint-Michiel Leopoldsburg, Heart Feelings van Campus Mercurius Lommel en Ten O’Clock van Scholengroep O.L.V. Campus Sint-Aloysius Zepperen, was het al een knappe prestatie om deze finale te halen.

Een sterk businessplan en een professioneel beheerrapport lagen aan de grondslag van hun plaats in de finale. Tijdens de finale is elke mini-onderneming nog eens grondig aan de tand gevoeld over de visie van hun onderneming, product, inkooppolitiek, marketing en andere aspecten. Uiteindelijk is de mini-onderneming Qwest verkozen tot provinciale laureaat. De mini produceert en commercialiseert armbandjes met specifieke QR-codes in verschillende modellen en kleuren. 

Met de Vlajo Mini-ondernemingen krijgen elk jaar zowat 700 leerlingen uit de derde graad van het secundair onderwijs de kans een eigen bedrijf op te richten. Op basis van een marktonderzoek kiezen de leerlingen een product of dienst om te commercialiseren. Het doel is jongeren te laten proeven van het ondernemerschap in de breedste zin van het woord.

Gedeputeerde van Economie Erik Gerits: “De provincie Limburg is reeds vele jaren een structurele partner van het project. Wij hechten dan ook enorm veel belang aan de talentontwikkeling bij jongeren en de mogelijkheden en kansen die hen via dit soort projecten geboden worden. De combinatie van doen en leren, stimuleert de ondernemerszin en helpt hen later daadwerkelijk de stap naar het ondernemerschap te zetten. Zo bouwt dit project mee aan een ondernemersdynamiek, waarop het nieuw economisch elan van de provincie gebaseerd is.“  

Op woensdag 25 april mag Qwest Limburg gaan vertegenwoordigen op de Vlaamse finale in Brussel.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.