De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Beste stagiairs, beste stageschool en beste stagebedrijf samen op het podium

Provincie Limburg en Voka – KvK Limburg reiken StageAwards uit

dinsdag, 05 juni 2018

Vorige donderdag hebben een 400-tal aanwezigen in de Limburghal van Genk de uitreiking van de StageAwards bijgewoond. De uitreiking ging gepaard met het toekennen van de StageLabels. Beiden vormen het sluitstuk van het project Q-Stage.
Voka-KvK Limburg en de provincie Limburg proberen met dit project de kwaliteit van stages omhoog te tillen door zowel stagiairs, scholen als stagebedrijven te ondersteunen bij het uitwerken van een kwaliteitsvolle stage.

Die zorgen immers zorgen voor een win-win. De kans voor de onmiddellijke aanwerving van de studenten na een succesvolle stage vergroot. De investering van het bedrijf in een kwaliteitsvolle stage rendeert door de directe inzetbaarheid van de nieuwe medewerker.
De ervaring die heel wat jongeren kunnen opdoen tijdens het Q-stage project draagt er bovendien toe bij dat de Limburgse arbeidsmarkt beter kan worden afgestemd op de noden van het Limburgse bedrijfsleven.

Uit 150 genomineerden werden Lies Jordens (Technische School Don Bosco Helchteren) en Assia Tiane (UHasselt) verkozen tot beste stagiairs. Lies liep stage bij Fraiponts Metaalbewerking en werd verkozen tot beste stagiaire secundair onderwijs en Assia die haar stage liep bij Biomed is verkozen tot beste stagiaire hoger onderwijs.

IKSO Hoeselt bood volgens de Limburgse bedrijven de meest optimale samenwerking en wint de award voor "beste stageschool". De prijs van beste stagebedrijf ging naar BME. Ook De Zigeuner (Diepenbeek) en PXL-Catering (Hasselt) werden genomineerd voor hun kwalitatieve stagebegeleiding.

In totaal ontvingen ook nog eens 20 bedrijven het Q-Stagelabel: een label dat een erkenning is voor het aanbieden van een kwaliteitsvolle stage.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.