De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
leerlingen tijdens Logistieke Dag Limburg 2017

Limburgs onderwijs proeft van logistiek tijdens Logistieke Dag Limburg

maandag, 15 mei 2017

Vorige week heeft de Logistieke Dag Limburg voor het onderwijs, georganiseerd door POM Limburg en het Logistiek Platform Limburg plaatsgevonden. Meer dan 200 jongeren hebben op een laagdrempelige manier met de veelzijdigheid van de logistieke sector kennis gemaakt. Voorzitter POM Limburg en gedeputeerde Erik Gerits: “De logistieke sector is een erg boeiende werkgever met heel wat uitdagende jobs voor zowel laag- als hooggeschoolden. Met dit tweedaagse initiatief willen we hen motiveren om straks te kiezen voor een logistieke opleiding of beroep.”

De nood aan goed opgeleide logistieke arbeidskrachten is groot. In vergelijking met vorig jaar is het aantal vacatures in de logistieke sector in Limburg met maar liefst 70 % gestegen. Op jaarbasis ontvangt VDAB Limburg bijna 1.000 vacatures van logistieke bedrijven. De interim arbeid is hier niet bijgerekend.

Om de logistieke sector te promoten is de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij POM Limburg enkele jaren geleden de provinciale campagne "Er Zit Muziek in Logistiek" gestart.
Voorzitter POM Limburg Erik Gerits: “Het  Logistiek Platform Limburg en POM Limburg plaatsen hiermee logistieke beroepen in de kijker. Dat doen we onder meer met bioscoopreclame, events, affiches en onderwijsacties zoals de Logistieke Dag Limburg voor het onderwijs. Jongeren dompelen we hier onder in de werking van een logistiek bedrijf zodat ze aan den lijve laten ondervinden wat een logistiek beroep inhoudt.”

“Goed opgeleide logistieke professionals zijn van essentieel belang voor het verder versterken van het logistieke DNA en de economie van onze provincie. Bovendien heeft de sector ook nood aan niet-logistieke profielen zoals IT’ers en cost controllers”, vult Pascal Vranken, voorzitter van het Logistiek Platform Limburg aan.

Op bezoek bij Haven Genk, Ikea Distribution Benelux en Nike European Logistics Center

In kader van de Logistieke Dag hebben 159 leerlingen het VDAB Competentiecentrum op Genk-Zuid bezocht. Aan de hand van leuke doe-activiteiten zoals een rijsimulator, een rit in een opleidingsvrachtwagen en logistieke leerspellen hebben ze zich helemaal kunnen inleven in diverse logistieke beroepen. Vervolgens hebben de leerlingen een bezoek gebracht aan de Haven Genk en het Ikea-verdeelcentrum voor de Benelux.

Een 80-tal andere Limburgse scholieren hebben het Logistics Innovation & Training Center (LITC) in Laakdal bezocht in combinatie met een bezoek aan het Europees distributiecentrum van Nike.

De deelnemende bedrijven kijken alvast uit naar de komst van de leerlingen. “Er zit toekomst in logistiek, maar om te kunnen groeien als bedrijf hebben we nood aan jongeren met een passie voor logistiek. Door hen te laten kennismaken met ons distributiecentrum hopen we onze passie door te geven aan deze jongeren”, aldus Renate Broux, HR-manager Ikea Distribution Benelux.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.