De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Area 19 met prijzencheque

AREA 19 verkozen tot mini-onderneming van het jaar

vrijdag, 12 mei 2017

AREA 19, een interactief “escape-room”-spel van de laatstejaars van de Bovenbouw Sint-Michiel uit Leopoldsburg, is uitgeroepen tot Vlaamse mini-onderneming van het jaar. In aanwezigheid  van 3.000 andere ondernemende jongeren, hebben de leerlingen afgelopen weekend hun prijs ontvangen uit handen van Vlaams minister voor Werk, Economie en Innovatie Philippe Muyters.

“De leerlingen hebben eerst de Limburgse finale gewonnen en hebben tijdens de Vlaamse finale de Limburgse eer verdedigd. En met succes. Een dikke proficiat aan de winnaars is echt op zijn plaats. Limburg toont hiermee andermaal dat de ondernemingszin in onze provincie springlevend is. Nu reeds staat Limburg bovenaan aan de Vlaamse rangschikking inzake aantal starters. De trofee van Vlaamse mini-onderneming past volledig in het groeiende Limburgs ondernemerschap,” aldus gedeputeerde van Economie Erik Gerits.

Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo) organiseert elk jaar voor de zesdejaars middelbaar onderwijs een wedstrijd voor de beste mini-onderneming. Dit schooljaar werden in Vlaanderen 530 mini-ondernemingen opgestart. Ruim 10.000 jongeren werkten daaraan mee. AREA 19 haalde het in de finale van de beste ondernemingen uit de vier andere provincies. De jury had lovende worden voor de professionele website en hun sterke marketingstrategie.
Het spel speelt zich af in een leegstaand huis op de militaire basis van Leopoldsburg. Deelnemers moeten er raadsels oplossen om zo codes te kraken en te ontsnappen.

Ook Minister Muyters was alvast onder de indruk van het jonge ondernemerschap. “Ondernemingszin is ontzettend belangrijk. We willen ondernemingszin en ondernemerschap binnenbrengen in het DNA van ons onderwijs. Vlaanderen barst van ondernemend talent, we moeten dat alleen van jongs af aan leren ontdekken en ontwikkelen”, aldus Muyters. Vlajo-directeur Peter Coenen sluit zich daarbij aan en pleit voor een “eindterm ondernemingszin” voor het secundair onderwijs, die een nieuwe generatie jongeren beter zal voorbereiden om kansen te benutten in een globaliserende wereld.

Door de overwinning heeft AREA 19 zich geplaatst voor de Europese finale in Brussel. Benieuwd of deze jonge Limburgse ondernemers ook daar hoge toppen zullen scheren.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.