De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder

14 kmo’s werken samen aan innovatie met steun van de provincie

vrijdag, 01 juni 2018

Innovatie is de beste bedrijfsstrategie om de concurrentie voor te blijven. Innovatie komt echter niet zomaar. Het is belangrijk dat er een klimaat van innovatiestimulering wordt gecreëerd en de kruisbestuiving en samenwerking tussen bedrijven onderling wordt aangemoedigd.
Kleine en middelgrote bedrijven uit Limburg die de krachten bundelen om een vernieuwend product, dienst of proces te vermarkten, kunnen hiervoor rekenen op een financiële impuls van de provincie. De deputatie heeft hiervoor 1,35 miljoen euro uitgetrokken. Nadat eerder al 10 projecten van start konden gaan, is vorige week 350.000 euro toegewezen aan 7 nieuwe beloftevolle projecten.

De jongste oproep was goed voor 17 subsidieaanvragen die één voor één zijn voorgelegd aan een beoordelingscommissie bestaande uit vertegenwoordigers van de Limburgse Investeringsmaatschappij (LRM), de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Limburg, het Innovatiecentrum Limburg, Limburg Startup (LSU), het Ondernemersplatform Limburg. De commissie toetste vooraf het innovatieve karakter, de haalbaarheid en het economisch en maatschappelijk valorisatiegehalte.
Op basis van dit advies besliste de deputatie om 50.000 euro toe te kennen aan De Limutatiezaak, 37 graden, de Paramedische Scanner, Moving Emotions, Sensobility, E-funeral Platform en de ontwikkeling van een ergonomische pneumatische bouwkraan en XL bouwblokken.

Volgende indieningstermijn

Ook nu nog kunnen nieuwe projectvoorstellen worden ingediend. Bedrijven die een concreet idee hebben, kunnen tot uiterlijk 30 oktober 2018 een subsidie-aanvraag indienen. De subsidievoorwaarden en het aanvraagformulier zijn terug te vinden op www.limburg.be/innovatie.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.