De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Limburgse cultuurprijs - www.limburgsecultuurprijs.be

Limburgse Cultuurprijs

De provincie Limburg reikt jaarlijks de Limburgse Cultuurprijs uit, alternerend aan verenigingen en individuen. Met deze prijs toont de provincie haar appreciatie voor het Limburgse culturele veld en geeft zo een kwaliteitslabel waarmee het culturele belang van de laureaten nationaal en internationaal erkend wordt.

Op 13 oktober 2017 werden er twee Cultuurprijzen uitgereikt. Op dit dubbele feest lauwerde de provincie Limburg zowel een persoon (editie 2016) als een vereniging (editie 2017) met de titel en elk 5.000,00 euro. De laureaten ontvingen bovendien ook nog een muzikale ode, voor hen geschreven door Jurgen Beckers en tijdens het feest op muziek gezet door het gelegenheidsorkest onder leiding van Gianni Marzo.

Dit jaar kon ook het publiek mee stemmen. Die publieksstemming kreeg hetzelfde stemgewicht als de resultaten van de jury.
In het eindresultaat sprong Michel Bisceglia over publiekslieveling Arnoud Raskin. Favoriete organisatie van het publiek was Rock Herk, ook de uiteindelijke winnaar.

Winnaar Limburgse Cultuurprijs 2016 (personen): Michel Bisceglia

Michel Bisceglia, pianist, componist, dirigent en arrangeur is meer dan één van de belangrijkste jazzmuzikanten in België. Hij beperkt zich immers niet tot één genre, werkt samen met uiteenlopende muzikanten, iconen zelfs uit jazz, pop en rock uit binnen- en buitenland en heeft ook heel wat filmmuziek gecomponeerd.

De jury prees Michel Bisceglia als volgt: "Michel Bisceglia is al jaren actief, houdt vol ondanks tegenslagen en levert werk van wereldniveau. Zijn creaties worden geprezen door pers, publiek en professionals uit de hele wereld. Als componist, muzikant, arrangeur en dirigent is hij internationaal actief, professioneel zwermt hij uit, maar hij vindt in Limburg zijn basis. Hij is een kunstenaar pur sang én Limburger pur sang."

Winnaar Limburgse Cultuurprijs 2017 (organisaties): Rock Herk

Rock Herk is een jaarlijks alternatief muziekfestival in Herk-de-Stad, ontstaan in 1983 en daarmee het oudste in zijn soort in België. Het festival programmeert zowel grotere, internationale namen als jonge talenten.

In 2014 wist het festival uit een financiële impasse te geraken met een crowdfundinginitiatief. Ondertussen is het, trouw aan zijn eigen visie en keuzes, opnieuw uitgegroeid tot een vaste waarde in het Vlaamse festivallandschap met een groeiend, internationaal publiek.

buitenkant van het Dommelhof
Cultuurplatform Limburg
cultuurplatform Limburg - Pop in Limburg

Nieuws

woensdag, 06 december 2017
de tekst het beste van 2017 in origami
2017 is bijna om, het ideale moment dus om terug te blikken op een gevuld boekenjaar. Vanaf vrijdag 8 december in focus op het bibliotheekplein: "Het beste van 2017!"
dinsdag, 05 december 2017, 11.05 u.
gouden glitter achtergrond met Conn3ct Erasmus en de tekst Conn3ct wint goud op de bib web awards
Gisterenavond werden in Gent de Bib Web Awards uitgereikt, waarin de tentoonstelling Conn3ct genomineerd was in de categorie Groot Gezien. Dank voor jullie stemmen, die speelden mee een rol in de...
maandag, 04 december 2017
Jong redt Oud
Op de inspiratienamiddag Jong redt Oud op woensdag 29 november 2017, stelde het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) het participatief erfgoedproject Jong redt Oud voor. De deelnemers...