maquette Fietsen door de bomen wordt voorgesteld door gedeputeerde Igor Philtjens

Fietsen door de bomen in 2018!

Laatst aangepast dinsdag, 14 februari 2017

"Fietsen door het Water" in Bokrijk krijgt navolging. De Raad van Bestuur van Toerisme Limburg vzw wees op 14 februari 2017 de ontwerpopdracht voor het project "Fietsen door de Bomen" toe aan architectenbureau De Gregorio & Partners.

Met de financiële steun van Toerisme Vlaanderen en de gemeente Hechtel-Eksel realiseert Toerisme Limburg een iconische fietsbrug in het Pijnven (Bosland) in Hechtel-Eksel.

"Fietsen door de Bomen kadert in onze strategie om een extra belevingslaag op ons fietsroutenetwerk te leggen. Dat doen we met landmarks die een hefboom zijn voor de ontsluiting van landschappen en regio’s. Het succes van ‘Fietsen door het Water’ bewijst dat die visie werkt”, zegt Igor Philtjens, gedeputeerde van Toerisme, Cultuur en Erfgoed en ook voorzitter van Toerisme Limburg vzw.

Binnen het Strategisch Actieplan Limburg in het Kwadraat (SALK) reserveerden Toerisme Limburg en Toerisme Vlaanderen de nodige middelen om de beleving op het Limburgse fietsroutenetwerk te verhogen. "Fietsen door de Bomen" maakt deel uit van de visienota "Cycling Synergie". 

Lees het volledige persbericht voor meer informatie over het project "Fietsen door de bomen".

Geen reacties

Plaats een reactie